Diumenge, juliol 21, 2024
25.4 C
Barcelona

L’Eurocambra declara la Unió Europea zona de llibertat LGTBIQ

El Parlament Europeu va recolzar aquest dijous declarar la Unió Europea (UE) com a zona de llibertat per a les persones LGTBIQ en un gest simbòlic enfront dels atacs dels governs polonès i hongarès als drets del col·lectiu.

La declaració, que té el suport de la Comissió Europea, va tirar endavant amb 492 vots a favor, 141 en contra i 46 abstencions quan es compleixen dos anys des que a Polònia és declarar-se la primera “zona lliure d’ideologia LGTBIQ”.

L’Eurocambra va apreciar que aquestes “zones lliures de LGBTIQ” són només una part de l'”augment de la discriminació i els atacs” que el col·lectiu sofreix a Polònia, promogut “per part de les autoritats públiques i els mitjans de comunicació progovernamentals” i va destacar també la “deterioració de la situació a Hongria”.

A més, els eurodiputats van instar la Comissió a anar més enllà per a fer front a les violacions dels drets del col·lectiu a la UE utilitzant “totes les eines”, com els procediments d’infracció o el reglament recentment adoptat sobre la protecció del pressupost de la UE.

El Parlamento declara la Unión Europea «zona de libertad para personas  LGBTIQ» | Noticias | Parlamento Europeo

Ja en el debat del dimecres la majoria dels grups van mostrar el seu suport a la mesura. La comissària europea d’Igualtat, Helena Dalli, va denunciar durant el debat que en “alguns països membres la comunitat LGTIBQ està sent atacada per polítics, líders religiosos i altres figures públiques” i va celebrar la proposta de l’Eurocambra. “El Parlament Europeu no tolerarà la retòrica perillosa dirigida contra milions de persones que l’única cosa que volen és estimar o fundar una família”, va afirmar per la seva part l’eurodiputat liberal i autor de la resolució, Pierre Karleskind.

Mentrestant, membres dels grups Identitat i Democràcia (que acull a l’Agrupació Nacional de *Marine Le Pen i a Alternativa per Alemanya) i els Conservadors i Reformistes Europeus (on estan tant Vox com el partit de govern polonès, Llei i Justícia) van mostrar públicament el seu rebuig al text que fins i tot van titllar de “ridícul”.

Excepte per al teu Audi A6 d’ocasió amb revisió mèdica garantida i serveis exclusius.Els anys sumen.

Aquesta declaració suposa un nou episodi a les accions que la UE ha promogut davant les legislacions “*LGTBIfobas” que Polònia i Hongria han implementat en els seus respectius països. El mes de novembre passat, la Comissió va presentar un full de ruta per a lluitar contra la discriminació LGTBI a la UE entre 2020 i 2025 basat en quatre pilars: reforçar el marc legal contra la discriminació del col·lectiu, garantir la seva seguretat, legislar per a aconseguir el reconeixement transfronterer de les famílies LGTBIQ i impulsar a la UE com a banderera del col·lectiu a escala mundial. Així mateix, l’Executiu comunitari va anunciar que ampliarà la llista de delictes de la Unió Europea per a recollir els delictes d’odi contra les persones *LGTBIQ.

Dos anys de la primera zona anti LGTBIQ


Des de març de 2019, més de cent regions a Polònia han adoptat resolucions per a declarés “zones lliures d’ideologia LGTBIQ” secundades explícitament pel govern del país. La Unió Europea ja va respondre explícitament a aquesta acció en rebutjar el juliol passat concedir una ajuda econòmica a sis municipis polonesos proclamats antiLGBTIQ.

També a Hongria, la ciutat de Nagykáta va adoptar una resolució que prohibia la “difusió i promoció de la propaganda LGBTI”. Però el punt més polèmic està en l’esmena constitucional aprovada al desembre pel parlament hongarès per la qual s’exclou a tota parella homosexual del dret d’adoptar i indica com a definició de sexe el consignat en el naixement, esborrant l’existència de les persones trans.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio