Dimarts, abril 16, 2024
13.8 C
Barcelona

L’associació LGTBI científica PRISMA s’ha reunit amb Pedro Duque

Després de la seva presentació oficial en societat, l’associació PRISMA ja ha començat a treballar i ho ha fet mantenint una reunió amb el Ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque en
el dia internacional de l’orgull LGTB en Ciència Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques. En la reunió van estar presents tant Roi Villar, biotecnológo especialitzat en innovació en salut i president de PRISMA com Cristina Cruz, ginecòloga a l’Hospital Sant Rafael de Madrid, vicepresidenta de PRISMA.

Tots dos van estar acompanyats també d’altres membres de la junta directiva de l’associació. En aquesta primera presa de contacte, els representants de PRISMA li van plantejar al ministre Pedro Duque la problemàtica del col·lectiu LGTBIQA+ en l’àmbit de la ciència, la tecnologia i la innovació (CTI).

Durant la reunió, el ministre i els representants de PRISMA van tractar la discriminació que sofreixen les persones LGTBIQA+ en el seu entorn de treball, la necessitat d’aportar evidència davant les “pseudo-teràpies” de conversió, i la falta de vocacions científiques en el col·lectiu LGBTIQA+.

Per això li van proposar la necessitat de la creació d’un codi de bones pràctiques per a la inclusió de persones LGTBIQA+ i foment de la diversitat en el sistema de ciència, tecnologia i innovació públic d’Espanya, iniciativa que seria pionera a Europa.

“Esperem poder col·laborar amb el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per a elaborar aquest codi de bones pràctiques, que serà un primer pas en el camí que ens porti a aconseguir que cap persona LGTBIQA+ pugui sentir-se discriminada en l’àmbit de la CTI. Una ciència millor requereix una perspectiva diversa que també inclogui al col·lectiu LGTBIQA+” va explicar a la sortida de la reunió Roi Villar.

PRISMA és una associació que busca evitar la discriminació, visibilitzar i donar suport al col·lectiu LGBTIQA+ en la societat del coneixement, incloent-hi tant ciències exactes, naturals o socials. Fundada el 6 d’abril del 2019, compta amb socis en més de 10 províncies espanyoles, i membres de Junta Directiva a Madrid, Barcelona i Pamplona.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio