Dilluns, juliol 22, 2024
30.6 C
Barcelona

La violència per LGTBI-fòbia augmenta un 25% a Catalunya el 2020

L’Observatori Conta l’Homofòbia ha registrat 189 incidències contra persones del col·lectiu LGBTI al llarg del 2020. Segons ha denunciat l’entitat es tracta d’un augment del 25% respecte a l’any anterior i és la xifra més alta de casos dels últims cinc anys de registre sistemàtic de situacions de violència.

Segons es desprèn del seu registre, que l’entitat farà públic al detall en un informe el segon semestre del 2021, les agressions a la via pública continuen sent l’àmbit més destacat, tot i el confinament, encara que no perden presència les incidències a l’habitatge i a xarxes socials. A més, també destaca l’augment de prop del 25% en les agressions a persones trans.

En declaracions a l’ACN, el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha subratllat que cal un finançament “adequat i prioritari” a totes les entitats especialitzades que donen “una atenció vital” a les persones LGTBI. “Ha de ser una prioritat política”, ha insistit Rodríguez, que ha dit que calen més recursos perquè els serveis siguin “eficaços i efectius”.

També ha exigit a les institucions l'”immediat” desplegament de mecanismes legals com el reglament del procediment sancionador i l’aprovació de la llei estatal trans.L’estudi de l’estat de l’LGTBIfòbia a Catalunya el 2020 es publicarà durant el segon semestre del 2021.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio