Diumenge, juliol 14, 2024
29 C
Barcelona

La ‘llei trans’ començarà la seva tramitació a mitjans de febrer

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, va assegurar aquest dijous que “l’autodeterminació de gènere” estarà en la ‘llei trans’ que ultima l’Executiu perquè “és un dret, “una exigència dels organismes internacionals”.

Ho ha dit en una entrevista en TVE en la qual també va afirmar que aquesta llei començarà la seva tramitació parlamentària a mitjan febrer.

La qüestió de l’autodeterminació de gènere és el punt que divideix al Govern de coalició, ja que les feministes no estan d’acord que la llei contempli aquesta possibilitat, mentre que en Unides Podem la consideren clau.

Montero va reconèixer que “estem en ple procés de negociació” amb la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, amb qui va mantenir una reunió dilluns passat “amb papers” i que encara que hi ha discrepàncies confia a tenir aviat tancada la nova norma.

“Catorze comunitats autònomes reconeixen la lliure determinació de gènere en les seves lleis”, va agregar Montero per a afermar la seva aposta normativa i va afegir que “en el feminisme sempre hi ha hagut debats i això és el que ens ajuda a avançar, evitant disputes desagradables”.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio