Dijous, febrer 22, 2024
12.7 C
Barcelona

La Generalitat ha ates 49 incidències LGTB-fòbiques en l’últim més de confinament

21/04/2020 - Orgull Ràdio

Tot i el confinament el Departament d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya està més actiu que mai per donar resposta a possibles incidències LGTB-fòbiques durant l’estat d’alarma. La Xarxa SAI amb més de 80 punts repartits per tot el territori segueix donant assistència via telemàticament i online. A més, el departament ha realitzat un principi de conveni amb el col·legi de Psicòlegs de Catalunya per donar suport a la població LGTBI via telefònica

Tot i això i segons ha pogut saber Orgull Ràdio, en el temps que portem de confinament s’han produït 49 incidències que han quedat resoltes gràcies a la mediació del Departament. Alguns d’aquests casos són referents a no fer ús del nom sentit de les persones transexuals en documents, per un altra banda també s’ha donat atenció psicològica a persones que es troben fent el transit i estan en ambients familiars poc tolerants amb la situació. D’aquestes 49 incidències sí que destaquen dues que podrien ser penals segons ha informat el mateix departament.

Formació a 930 funcionaris i funcionaries

El passat dilluns 20 d’abril va començar una formació a 930 persones destinada a conèixer la Llei 11/2014 i els drets LGBTI. Aquesta s’està impartint de forma telemàtica a tota mena de funcionariat públic des de regidors d’ajuntaments de Barcelona a personal de jardins segons indican des del departament.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio