Amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI, que se celebra el 28 de juny, el Govern de la Generalitat ha publicat un manifest sota el títol “Un pas endavant per la diversitat LGBTI”, on vol afirmar el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.
Entre altres qüestions, el text fa referència a com la situació de confinament arran de la Covid-19 ha afectat el col·lectiu i destaca que durant aquest període a Catalunya s’han detectat alguns casos d’LGBTI-fòbia familiar, en especial persones trans molt joves, així com mostres d’LGBTI-fòbia a les xarxes socials i algun cas en espais públics. En aquest sentit, el text recorda les eines que les administracions han desplegat arreu del territori per atendre, informar i oferir suport al col·lectiu de persones LGBTI i fa una crida a les víctimes per a denunciar les mostres l’LGBTI-fòbia encara presents avui a casa nostra.
El manifest convida també el conjunt de la ciutadania a defensar els drets i les llibertats de les persones LGBTI, atès que el respecte envers els altres és un patrimoni compartit pel conjunt de la societat i no només dels col·lectius discriminats.
Si es posarà la bandera LGTBI tot i les negatives del TS
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que el diumenge penjaran en el Palau de la Generalitat la bandera LGTBI per a reivindicar els drets d’aquest col·lectiu malgrat la sentència del Tribunal Suprem (TS), que prohibeix lluir banderes no oficials en els edificis públics.
“No sé si tindrem algun tipus de represàlies si posem la bandera. Cal reivindicar el dret dels col·lectius LGTBI. Com sempre, el 28 de juny, el Govern els reivindicarà penjant la bandera”, ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa posterior al Consell Executiu en preguntar-se-li sobre aquest tema.