Dimecres, juny 12, 2024
16.4 C
Barcelona

Idees per decorar els balcons i finestres per Sant Jordi

21/04/2020 

La festivitat Sant Jordi és per a molts i moltes catalanes una de les celebracions més esperades donat que s’inicia el bon temps, es presenten llibres, els carrers s’omplen de gom a gom, pots conèixer el teu autor o autora preferida i perquè es regala una rosa als éssers estimats.

En aquest 2020 el Sant Jordi del 23 d’abril no podrà ser com els últims que coneixíem donat l’estat d’alarma a causa de la Covid-19. Tot i que la cambra del Llibre i el sector de la flor van acordar la setmana passada celebrar Sant Jordi el 23 de juliol són moltes les persones i organitzacions que estan promoguin celebrar el Sant Jordi a casa tot i el confinament

Moltes llibreries han apostat per la venda online per minimitzar el daltabaix econòmic que suposa el coronavirus. Algunes, però, admeten comandes però no fan enviaments “per responsabilitat” tal com s’ha explicat en un comunicat. 

Pel que fa a les roses, el Gremi de Floristes també ha posat en marxa una campanya de venda de roses a domicili. En aquest mapa es poden consultar els locals que participen en la iniciativa #rosadesantjordiacasa.

Hi ha moltes propostes com la de la Casa Batlló que ha creat la campana #TotsFemSantJordi per decorar el balcó de cada casa amb material reciclats i daquesta forma engalanar la ciutat.

Des d’Orgull Ràdio volem que aquesta celebració segueixi sent igual d’il·lusionant que els últims anys i que els carrers de les localitats s’omplin de rosses, llibres i alegria. Per això us animem a omplir els balcons i finestres de Sant Jordi!.

Com fer una rosa?

Si no has pogut encarregar la teva rosa de sant Jordi, et donem 3 idees de com poder-la fer:

Roses amb cartons d’ou

1. Rosa d’origami

Si tens paciència i traça les roses d’origami són les que millor queden i les que més resisteixen al moviment. Aquí tens un tutorial de com fer-la.

2. Rosa amb paper de diaris

És molt possible que no tingueu papers de colors, així que en aquest enllaç proposen fer-ho amb pàgines de llibres vells, o amb fulls de diaris o revistes.

3. Rosa senzilla

Altres idees per fer DIY 

Trencar esterotips de Sant Jordi

Un altre objectiu cada cop més important en aquesta celebració és poder trencar estereotips. Ni els llibres són sols pels nois, ni les roses sols són per les noies.

Des del Centre Cívic Sant Andreu volen celebrar un Sant Jordi sense estereotips i proposen fer un fanzín ben trencador en el qual tothom pot participar fent dibuixos. Es poden enviar fins al 18 d’abril. Aquí teniu les instruccions!!

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio