Divendres, juny 14, 2024
19.2 C
Barcelona

Els Jocs Olímpics de Tòquio seran els més diversos de la història

Els Jocs Olímpics de Tòquio seran els més diversos fins ara, ja que comptaran amb la participació d’almenys 131 persones de la comunitat LGTBIQ+, tal com va informar Outsports.

Aquesta xifra és la més gran registrada fins ara, indica aquest mitjà esportiu. En 2012 van participar un total de 23 atletes identificats com LGTBIQ+, mentre que en 2016 van ser 56 persones, segons el seu propi comptatge.

Són almenys 25 països diferents els que estaran representats en diferents disciplines per atletes que s’identifiquen com a gais, lesbianes, bisexuals, transgènere, queer i no binaries de manera pública.

Els Estats Units és el país amb major nombre d’atletes LGBTTTIQ+, amb un total de 30 esportistes. Li segueixen el Regne Unit, amb 15; Països Baixos, amb 12: el Canadà, amb 11; Nova Zelanda i Austràlia, amb 9, respectivament; i el Brasil, amb set, va indicar Outsports.

La xifra total inclou a esportistes de reserva que viatgen a Tòquio amb els seus equips, però no comptabilitza a paralímpics ni a entrenadors i entrenadores, va indicar el mitjà.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio