Dijous, juliol 25, 2024
28.7 C
Barcelona

El PSOE s’absté a la votació de la Llei Trans i queda de nou bloquejada

El grup socialista s’ha abstingut aquest dimarts en la votació de la proposició de llei trans impulsada per ERC, Junts i altres formacions polítiques en el Congrés dels Diputats, una posició que ha impedit que es tramiti la iniciativa i que mostra les discrepàncies amb el seu soci d’Unides Podemos, que ha votat a favor.

La iniciativa de projecte presentat per diferents partits polítics era molt similar a l’elaborada pel Ministeri d’Igualtat. Tot i això el portaveu adjunt del PSOE en el Congrés, Rafael Simancas, ha confirmat a primera hora del dia que el seu grup s’abstindria en la presa en consideració de la llei trans, una postura amb la qual, ha precisat, “no s’oposarà al fet que es tramiti”: “Som responsables del nostre vot, no del vot dels altres”, ha dit.

El text de la proposició -dissenyat per la Federació Plataforma Trans i registrat per ERC, JxCat, Més País, Compromís, la CUP i Nova Canària- despatologitza la transsexualitat i regula l’autodeterminació del gènere, permetent el canvi de sexe registral sense necessitat d’informe ni tractament mèdic.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio