Diumenge, abril 21, 2024
11.6 C
Barcelona

El Centre LGTBI impulsa un taller sobre el gènere documental dirigit a joves LGTBI racialitzades

Imatge de la pel·licula Moonlight (2016) guanyadora de l’òscar a millor pel·lícula. Font: espinof.

El Centre LGTBI de Barcelona continua amb el cicle dedicat a persones racialitzades i o migrats LGTBI i per aquest matiu ha obert places per a un nou taller titulat “Fora de lloc: relats documentals” on es vol treballar en l’àmbit del cinema documental des d’una perspectiva de gènere i LGTB+.


El taller principalment va adreçat a joves LGTB+ amb un cert bagatge migratori o que formin part de comunitats travessades pel racisme. Aquestes persones podran gaudir de les classes amb el realitzador brasiler Aldemar Matias, creador de peces cinematogràfiques com La Arrancada.
Deixant de banda tot allò relacionat amb aspectes més tècnics del documentalisme, aquest taller vol crear espais de debats, segurs, per generar i compartir noves històries.

Resultat d'imatges per a "Aldemar Matias, creador de La Arrancada,."
Aldemar Matias, creador de La Arrancada, serà qui realitzara les diferents sessions del taller. Font: Sol del Sur Tenerife.

Aquesta activitat també vol arribar a qüestionar-se els límits de la diversitat i d’allò que sovint s’anomena com a casa.


És una activitat totalment gratuïta, però que, per a fer-la, és necessària una inscripció prèvia. Si esteu interessats, inscriviu-vos-hi a , donat que hi ha places limitades. El taller es realitzarà entre el març i l’abril i, per a fer-lo, és necessari un 80% de l’assistència presencial.

Cal recordar que el gènere documental és un gran impulsor de la visibilitat i una bona eina per a fer conèixer diferents realitats. Saber utilitzar i analitzar una eina com aquesta pot servir de molt en un futur. El periodisme es dirigeix cap aquest camí. Un camí més profund, elaborat i on totes les realitats hi tinguin cabuda.