Connect with us

Què busques?

Noticies

L’Observatori Contra l’Homofòbia registra 161 incidències per LGTBI-fòbia en el 2019 a Catalunya

Comparteix

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya ha fet pública la xifra total d’incidències per LGTBI-fòbia de 2019 registrades per l’entitat: 161.

Comparteix
03/01/2020, Barcelona

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya ha fet pública la xifra total d’incidències per LGTBI-fòbia de 2019 registrades per l’entitat: 161.

En aquest sentit, el president de l’ entitat OCH Eugeni Rodríguez, ha denunciat que “les 161 incidències registrades per l’OCH suposen un augment del 44% respecte al 2018, any que es van registrar 113 incidències”.

Rodríguez ha detallat que geogràficament “el focus de les incidències s’ha donat de forma molt pronunciada a la ciutat de Barcelona”, i que “respecte a l’àmbit són l’oci nocturn i el transport públic on més LGTBI-fòbia es registra”.

Respecte a la mena d’incidències, “les que han tingut més impacte i més s’han registrat han estat les agressions verbals i físiques“. Mentre que per col·lectius, “el col·lectiu d’homes gais i bisexuals ha estat el que més incidències registra, seguit de les dones lesbianes i bisexuals que han registrat més incidències respecte al 2018″.

Finalment, el president de l’Observatori ha anunciat que “aquestes dades són una primera fotografia i que es presentaran formalment i una manera quantitativa i qualitativa el mes vinent d’abril.”

Avatar
Creat per

Equip de redacció d'Orgull Ràdio

Et pot interessar:

Noticies

ComparteixDurant el Dia de l’Orgull del 2019 a Barcelona, es va viralitzar una agressió homòfoba en un McDonalds de la ciutat amb crits com ‘Te voy a hacer heterosexual a ostias’....

Noticies

ComparteixA través d’Instagram, una jove trans de Barcelona ha informat que ha estat golejada junt amb la seva parella en el dia d’ahir al...

Noticies

ComparteixL’Observatori Conta l’Homofòbia ha registrat 189 incidències contra persones del col·lectiu LGBTI al llarg del 2020. Segons ha denunciat l’entitat es tracta d’un augment...

Noticies

ComparteixL’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), celebra el seu dotzè aniversari i ho fa amb les Jornades “12 anys de l’Observatori contra l’Homofòbia, 12 anys garantint els teus drets”....