Dijous, juliol 25, 2024
28.7 C
Barcelona

L’Observatori Contra l’Homofòbia registra 161 incidències per LGTBI-fòbia en el 2019 a Catalunya

03/01/2020, Barcelona

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya ha fet pública la xifra total d’incidències per LGTBI-fòbia de 2019 registrades per l’entitat: 161.

En aquest sentit, el president de l’ entitat OCH Eugeni Rodríguez, ha denunciat que “les 161 incidències registrades per l’OCH suposen un augment del 44% respecte al 2018, any que es van registrar 113 incidències”.

Rodríguez ha detallat que geogràficament “el focus de les incidències s’ha donat de forma molt pronunciada a la ciutat de Barcelona”, i que “respecte a l’àmbit són l’oci nocturn i el transport públic on més LGTBI-fòbia es registra”.

Respecte a la mena d’incidències, “les que han tingut més impacte i més s’han registrat han estat les agressions verbals i físiques“. Mentre que per col·lectius, “el col·lectiu d’homes gais i bisexuals ha estat el que més incidències registra, seguit de les dones lesbianes i bisexuals que han registrat més incidències respecte al 2018″.

Finalment, el president de l’Observatori ha anunciat que “aquestes dades són una primera fotografia i que es presentaran formalment i una manera quantitativa i qualitativa el mes vinent d’abril.”

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio