Dimarts, gener 31, 2023
5.2 C
Barcelona

Bad Bunny es posiciona contra la transfòbia en la presentació del seu nou disc

29/02/2020

L’artista Bad Bunny s’ha fet viral després de vestir amb faldilla i una samarreta amb el missatge de “Mataron a Alexa, no a un hombre con falda” durant la presentació del seu nou disc al programa de Jimmy Fallon (un dels talks shows més famosos d’Estats Units) “. El cantant ha mostrat així el seu rebuig a l’última víctima que va deixar la transfòbia el passat 24 de febrer a Puerto Rico: l’Alexa.

La samarreta volia denunciar l’últim cas de transfòbia a Puerto Rico. Font: TooFab

El cas Alexa

Tot va començar després de la difusió d’un vídeo on l’Alexa, una dona trans i racialitzada, intentava utilitzar un dels lavabos d’una de les grans cadenes de menjar ràpid del món. Aquest vídeo que, en el seu moment va fer-se viral, va ser una “instrument per l’odi” segons el Comité Amplio para la Búsqueda de la Equidad (CABE). La matinada del dia següent Alexa, de només 28 anys, va aparèixer morta en un descampat amb diferents impactes de bala.

Ara mateix s’investiguen els possibles assassins que, presumptament, podrien haver estat un grup de joves que van decidir matar-la després d’haver vist el vídeo en qüestió. És per aquesta mateixa raó que s’està tractant aquest crim com un delicte d’odi, així com s’ha accentuat encara més la preocupació sobre la realitat “trans”, tant a Puerto Rico com a arreu del món.

L’assassinat ha generat una gran resposta a les xarxes que han donat suport a a la víctima amb missatges i il·lustracions. Font: M. Pagán.

Cal recordar que, a part dels artistes aliats al col·lectiu, dins el col·lectiu hi ha moltes persones que segueixen lluitant i patint cada dia per una millora en els drets i llibertats de les persones trans. Tot i així s’agraeix la visibilitat que artistes aliats com Bad Bunny poden aportar en casos tan greus i malauradament freqüents com aquests.