Connect with us

Què busques?

Noticies

Bad Bunny es posiciona contra la transfòbia en la presentació del seu nou disc

Comparteix

El cantant va lluir una samarreta que donava suport a l’última víctima mortal per transfòbia a Puerto Rico del passat 24 de febrer.

Comparteix
29/02/2020

L’artista Bad Bunny s’ha fet viral després de vestir amb faldilla i una samarreta amb el missatge de “Mataron a Alexa, no a un hombre con falda” durant la presentació del seu nou disc al programa de Jimmy Fallon (un dels talks shows més famosos d’Estats Units) “. El cantant ha mostrat així el seu rebuig a l’última víctima que va deixar la transfòbia el passat 24 de febrer a Puerto Rico: l’Alexa.

La samarreta volia denunciar l’últim cas de transfòbia a Puerto Rico. Font: TooFab

El cas Alexa

Tot va començar després de la difusió d’un vídeo on l’Alexa, una dona trans i racialitzada, intentava utilitzar un dels lavabos d’una de les grans cadenes de menjar ràpid del món. Aquest vídeo que, en el seu moment va fer-se viral, va ser una “instrument per l’odi” segons el Comité Amplio para la Búsqueda de la Equidad (CABE). La matinada del dia següent Alexa, de només 28 anys, va aparèixer morta en un descampat amb diferents impactes de bala.

Ara mateix s’investiguen els possibles assassins que, presumptament, podrien haver estat un grup de joves que van decidir matar-la després d’haver vist el vídeo en qüestió. És per aquesta mateixa raó que s’està tractant aquest crim com un delicte d’odi, així com s’ha accentuat encara més la preocupació sobre la realitat “trans”, tant a Puerto Rico com a arreu del món.

L’assassinat ha generat una gran resposta a les xarxes que han donat suport a a la víctima amb missatges i il·lustracions. Font: M. Pagán.

Cal recordar que, a part dels artistes aliats al col·lectiu, dins el col·lectiu hi ha moltes persones que segueixen lluitant i patint cada dia per una millora en els drets i llibertats de les persones trans. Tot i així s’agraeix la visibilitat que artistes aliats com Bad Bunny poden aportar en casos tan greus i malauradament freqüents com aquests.

Creat per

Et pot interessar:

Noticies

ComparteixL’esborrany de la llei per a la igualtat de les persones trans dissenyat pel Ministeri d’Igualtat permetrà el canvi de sexe en el registre sense necessitat...

Primera Llista

Comparteix Bad Bunny es fa amb el lideratge de la ‘Primera Llista’ amb un dels èxits més importants de la recta final de 2020...

Destacat

Silvia Sicore, ens porta un nou espai d'Onda Trans, on ens parla del Partit Feminista i de la transfòbia interioritzada en les persones.

Destacat

ComparteixEntrevistem a Tina Recio del col·lectiu trans, ja que denuncien que no es compleixen les garanties i sorgeixen complicacions no resoltes en la cirurgia...