Dimarts, desembre 5, 2023
13 C
Barcelona

Tres atacs LGTBIfòbics aquest cap de setmana

28/01/2020

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH), Eugeni Rodríguez, ha alertat d’un “nou rebrot d’homofòbia” després de tenir coneixement de tres nous incidents LGTBIfòbics aquest cap de setmana: dues agressions a joves homosexuals a Barcelona i un atac a centre LGBI de Girona.

Segons que ha informat Rodríguez, el primer incident presumptament homòfob va ocórrer en la matinada de divendres a dissabte quan dos joves homosexuals van ser insultats i agredits per un altre grup de joves quan sortien d’una festa al barri de Sants i, després de l’agressió, una de les víctimes ha necessitat assistència hospitalària.

El segon incident van ser les pintades, fetes amb pintura groga, que van aparèixer ahir dissabte a la porta al local de l’Espai LGTBI de Girona i que avui ja han estat esborrades, després de presentar la corresponent denúncia.

El tercer succés amb tints homòfobs ha passat cap a les 08:08 d’aquest matí al metro de Clot de Barcelona quan dos joves homosexuals que tornaven d’una coneguda discoteca d’ambient de l’Eixample de Barcelona, han estat increpats per una parella -home i dona – i aquesta última els ha agredit.
Segons que ha denunciat la víctima, que també ha necessitat acudir a l’hospital, després d’una discussió, la dona els ha ruixat amb un aerosol de gas-pebre, el que no només li ha causat irritacions oculars sinó també a la pell i altres parts d’el cos .

“Em crema la cara, els ulls i tot. El gas me l’ha tirat super a prop i m’he cremat fins a l’abdomen ja que el producte s’ha estès”, ha escrit en el seu perfil de instagram el jove agredit, que ha demanat col·laboració ciutadana per trobar testimonis de l’agressió per denunciar-la.
Segons l’agredit, dues noies haurien gravat amb el seu

mòbil l’agressió i ha demanat col·laboració per poder-les trobar i fer servir el vídeo en la presentació de la denúncia.

“Alertem d’un rebrot lgtbifòbic aquest cap de setmana amb tres incidències per discurs d’odi i agressions físiques a persones LGTBI. Cal fer front a les violències que patim de forma contundent”, ha assenyalat Rodríguez, que ha ofert a les víctimes el suport de l’Observatori.

“Necessitem polítiques més efectives i més contundència contra aquestes violències. Ja tenim diagnosticat que la majoria d’elles es produeixen en cap de setmana quan grups de joves increpen, insulten i agredeixen persones LGTBI”, ha conclòs el president de l’OCH

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio