Dilluns, abril 15, 2024
16.8 C
Barcelona

3 trens de la FCG promouen denunciar la LGTB-fòbia

Des d’avui mateix, tres trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) circularan vinilats amb motius de la campanya contra la LGBTIfòbia que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies du a terme conjuntament amb FGC per donar a conèixer a la població la diversitat d’orientació sexual, d’identitat de gènere i promoure la denúncia de fets LGBTIfòbics.

El Departament i FGC van endegar aquesta iniciativa l’any 2018, coincidint amb el quart aniversari de la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l’LGBTIfòbia. La campanya se centra en promoure la denúncia d’aquest tipus d’actituds i és per això que destaca les vies de denúncia que té la ciutadania davant una situació de discriminació per motiu d’orientació sexual, d’identitat o expressió de gènere.

Un video per promoure la denúncia de fets LGBTIfòbics

A banda dels combois vinilats que circularan per les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla, les estacions d’FGC emeten també un espot que mostra com dur a terme aquestes denúncies. El vídeo també es pot veure a més de 380 centres d’assistència de salut, a 16 sales de cinema de la ciutat de Barcelona, a les seus dels departaments de la Generalitat i s’ha ofert als ens locals del país per fer-ne difusió.

La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, argumenta que “la campanya té una doble funcionalitat: d’una banda, l’apoderament de les persones LGBTI i molt especialment les que pateixen o han patit qualsevol situació de discriminació o agressió, per a que siguin conscients que tenen al seu servei una xarxa de suport legal, acompanyament i assessorament. D’altra banda, interpel·lem el conjunt de la societat a ser conscients del dret de les persones LGBTI a viure lliures de discriminacions i el deure del conjunt de la societat a defensar els drets LGBTI, que són Drets Humans.”

Per la seva banda, el president d’FGC, Ricard Font, destaca que “des de Ferrocarrils expressem la nostra solidaritat amb les persones víctimes d’aquest tipus d’atacs que volen estigmatitzar a la gent per la seva orientació sexual. FGC sempre participarà en les iniciatives a favor dels drets civils i els drets humans individuals. Volem que les nostres instal·lacions, trens i estacions siguin espais segurs, lliures d’aquest tipus d’actituds, i és per això que amb aquesta campanya no només promovem el nostre rebuig contra la LGBTIfòbia sinó que posem l’accent en la manera de com denunciar-la”.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio