Reobre el Centre LGTBI de Barcelona després del confinament

Comparteix

Aquest mateix dilluns molts espais municipals obren les portes despès de mesos de confinament a causa de la Covid-19. Un d’ells és el Centre LGTBI de Barcelona que tornarà a obrir amb un nou horari provisional que permetrà l’obertura de l’equipament i la posada en marxa dels serveis d’atenció personal, que d’ara endavant s’oferiran presencialment i telemàticament.

En concret, les instal·lacions del carrer Borrell estaran obertes els dilluns, dimecres i divendres de 10.00 a 14.00 h, i els dimarts i dijous de 16.00 a 20.00 h. Tal com informa el mateix espai, aquest horari podrà veure’s modificat en les setmanes vinents en funció de com evolucionin les recomanacions de les autoritats sanitàries.

En cas de voler accedir-hi i fer així ús dels seus serveis caldrà demanar cita prèvia al telèfon 93 880 51 11 o enviant un correu electrònic a info@centrelgtbibcn.org. A més, l’ús de mascareta serà obligatori a l’interior de l’equipament.

La posada en marxa d’aquest horari provisional també permetrà la reactivació presencial de les 5 entitats residents: Casal Lambda, Gais Positius, Observatori contra l’Homofòbia, Associació de Famílies LGTBI i l’Associació de Mares i Pares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals.

Balanç de les activitats online en aquest confinament

El Centre LGTBI va tancar el passat 14 de març arran de la declaració de l’estat d’alarma. Tot i això, ha continuat programant activitats i prestant serveis telemàticament.

També moltes activitats es van realitzar a través d’accions online com el Dia de la Visibilitat Trans, Sant Jordi i Dia de la Visibilitat Lèsbica i 14 activitats que, en aquest cas, han tingut una mitjana de 56 seguidors.

D’altra banda, el Servei d’Informació ha atès un total de 226 peticions a través de correu electrònic. La majoria han fet referència al funcionament del Centre LGTBI, la demanda de serveis d’atenció i consultes relacionades amb treballs acadèmics sobre diversitat sexual, afectiva i de gènere. En l’àmbit assistencial, l’equip del Centre LGTBI ha seguit acompanyant 6 casos que s’estaven abordant abans de l’inici del confinament.

A més, telemàticament, s’han atès 50 noves peticions:
– Suport socioeconòmic per cobrir necessitats bàsiques: 22
– Assessorament jurídic: 10
– Acompanyament i orientació psicològica: 8
– Assessorament sobre el mateix trànsit: 4
– Altres: 4 Situacions d’LGTBI-fòbia: 2

Les xifres recullen la capacitat de resposta que ha mostrat el Centre LGTBI en l’actual context social. La meitat de les peticions per satisfer necessitats bàsiques han estat detectades per part d’entitats del moviment LGTBI, que han realitzat una important tasca de detecció entre els col·lectius més vulnerables. Des del Servei d’Acollida del Centre, s’ha fet seguiment de cada cas i s’han cursat derivacions de manera coordinada als Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Les necessitats d’alimentació, higiene i habitatge han estat les més habituals que s’han presentat.

PLATAFORMA entitats LGTBI .CAT: OFERTA LABORAL CENTRE LGTBI DE ...
392 views
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail