Diumenge, abril 2, 2023
12.1 C
Barcelona

Víctor Yustres: “‘Fugir per estimar i ser’ mostra que s’està avançant en drets humans al Marroc”

Actualment, 72 països del món criminalitzen les relacions sexuals entre persones del mateix sexe. Al Marroc, l’Article 489 del Codi Penal castiga les relacions sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó d’entre sis mesos i tres anys, així com multes d’entre 120 i 1.200 dírhams.

Moltes d’aquestes persones acaben finalment sol·licitant protecció internacional a països com Espanya, i ciutats com Barcelona. No obstant això, el sistema d’asil espanyol també dificulta els seus processos d’inclusió social, considerant que Espanya és un dels Estats Membres de la Unió Europea amb una major taxa de denegació de sol·licituds de protecció internacional. El 2018, Espanya va rebutjar 3 de cada 4 sol·licituds d’asil i 78.000 sol·licituds van quedar pendents de resoldre.

El documental ‘Fugir per estimar i ser pretenem posar llum a les vulneracions de drets de la comunitat LGBTI i les seves xarxes de resistència al Marroc, així com els obstacles que es troben en demanar protecció internacional a l’estat espanyol.

Orgull Ràdio entrevista a un dels seus directors Víctor Yustres

“No volíem mostrar sols una visió victimista sinó també la part empudegadora”


 

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio