Dijous, juny 20, 2024
20.1 C
Barcelona

S’ha de mantenir o no l’anonimat d’òvuls i espermatozoides?

24/02/2020

En aquesta setmana, Luca Tancredi, col·laborador habitual del programa ‘Quin Orgull’, ha destacat el debat sobre mantenir o no l’anonimat dels donants de gàmetes.

A Espanya l’anonimat dels donants de gàmetes està protegit per llei, però El Comitè Nacional de Biomèdica ha proposat recentment canviar la norma.

Parlem amb Eleni Maravelia, presidenta de la Xarxa Europea d’Associacions de Famílies LGTBI, qui afirma que “Cuando mis hijas cumplan 18 años quiero que tengan acceso a la identidad de su donante, eso no vulnerará mi papel como madre”. En aquest sentit Vicent Borràs, vicepresident de la FLG, ha explicat en aquesta secció que “en el cas de les famílies LGTBI estem forçades en explicar l’origen de les nostres criatures, en canvi en el món heterosexual aquesta realitat ha estat obviada per moltes famílies de cara als seus fills”

Katy Pallàs, presidenta de la FLG, comenta que “la família no s’escull, és la que t’ha tocat, i en el cas de les famílies de dones el donant no forma part del nostre projecte de família”

Tu que n’opines? Escolta la secció completa i envia’ns els teus comentaris al nostre Twitter @orgullradio

Resultado de imagen de families lgtbi