Dissabte, maig 18, 2024
15.5 C
Barcelona

S’ajorna l’Orgull Madrid 2020 per la crisi del coronavirus

24/03/2020 - 13:40h. 

El Comité Organizador del Orgullo Estatal LGBTI  ha acordat ajornar les Festes de l’Orgull de Madrid en 2020 davant la crisi del coronavirus i fins “que les condicions sanitàries i de seguretat siguin les adequades”.

Així ha informat el Comitè, compost per la COGAMColectivo LGTB+ de Madrid, la Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Trans y Bisexuales (FELGTB) y la Asociación de Empresas y Profesionales para Gays y Lesbianas de Madrid (AEGAL). .

Segons defensa, “la salut i la seguretat de les persones és el prioritari”. Per això, “a causa de les excepcionals circumstàncies que s’estan vivint”, s’ha decidit ajornar aquest esdeveniment que cada any se celebra a Madrid durant l’última setmana de juny i la primera de juliol, just una setmana després del Pride de Barcelona.

Les entitats organitzadores d’aquest esdeveniment cultural i reivindicatiu LGTBI han precisat que l’Orgull “tindrà lloc quan les condicions sanitàries i de seguretat siguin les adequades i així sigui garantit per les autoritats sanitàries i les forces de seguretat”. En qualsevol cas, la FELGTB, COGAM i AEGAL continuaran treballant per a garantir la seva celebració “quan sigui possible”.

“Volem enviar la nostra solidaritat a totes les persones afectades per aquesta pandèmia i a les seves famílies i agrair la labor, la dedicació i el compromís del personal sanitari, de neteja, cossos de seguretat i altres institucions, igual que a tot el personal de locals d’alimentació, transports, farmàcies i infraestructures bàsiques. L’esforç que cadascuna de les persones dedica dia a dia en aquest període i la de totes les persones que dediquen el seu esforç per a superar aquesta situació”, han exposat.

Pride Barcelona de moment no ha anunciat la seva cancel·lació

Just una setmana després del Pride de Barcelona s’havia de celebrar l’Orgull de Madrid. De moment l’esdeveniment a la capital catalana no s’ha cancel·lat però sí que està en reunions per veure quines mesures prenen al respecte de la crisi del COVID-19.

Resultat d'imatges per a "pride barcelona"

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio