Dimecres, febrer 28, 2024
11.7 C
Barcelona

Raphaëlle Pérez: “El público más joven esta más abierto a temas trans”

23/01/2020

La Sala Tallers del TNC fa pujar a l’escenari ‘Raphaëlle’, un muntatge protagonitzat per una jove transsexual francesa que narra en primera persona la seva experiència vital. Un treball de teatre document de la companyia La Conquesta del Pol Sud, que formen el director Carles Fernández Giua i l’escenògraf Eugenio Szwarcer.

Com li va arribar el paper a Raphaëlle Pérez? Li ha fet vergonya explicar la seva vida? Ho conversem amb l’actriu.

Resultat d'imatges de tnc raphaelle perez

SINOPSI

La Conquesta del Pol Sud ens proposa un trajecte que va de la història individual a la col·lectiva i ho fan combinant testimonis reals en escena i investigació periodística. Aquest cop, s’interroguen sobre un món que, dia a dia, sembla caminar cap a la reivindicació de la feminitat. L’espectacle de La Conquesta del Pol Sud parteix d’una experiència individual de transició, de canvi de gènere, un recorregut vital marcat per la lluita per la identitat, per l’autoafirmació, pel trencament dels motlles. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de la Raphaëlle Pérez ens parla del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats. Alhora, la companyia investiga el tractament del gènere en altres cultures. Potser la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple  convenció occidental?

Raphaëlle projecta una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla sobre lluites i conquestes socials, sobre les minories, sobre l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses?

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio