Dimarts, abril 16, 2024
13.8 C
Barcelona

‘Temblores’ arriba a les cartelleres per parlar entre altres de les teràpies per ‘curar’ l’homosexualitat

09/03/2020

El próxim 20 de març arriba a les cartelleras de Catalunya ‘Temblores’, l’ultima pelicula de Jayro Bustamante en que explica la historia de  Pablo: un cristià evangèlic practicant de 40 anys amb dos fills meravellosos. Però un dia Pablo s’enamora de Francisco i decideix abandonar a la seva devota família evangèlica. Els seus familiars, no obstant això, posen la seva fe i la família per sobre de tot i s’aferren a la idea de poder curar a Pablo.

‘Quin Orgull’ entrevista a Jayro Bustamante per conèixer més detalls del projecte i com va viure Guatemala, país on succeeix la pel·lícula, l’entrena del film ara fa uns mesos.

Després de presentar-mundialment a la secció PANORAMA de la 69a edició de la Berlinale, va tenir el seu premiere espanyola a la secció HORITZONS LLATINS de l’Festival de Sant Sebastià, on va obtenir el Premi Sebastiane Llatí. Amb un jurat conformat per a preferits, l’Associació de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals del País Basc, el Sebastiane Llatí, va premiar la pel·lícula per la seva agosarada denúncia de la “xacra” que suposen les anomenades teràpies de curació gai.

La pel·lícula ha estat seleccionada en més de 40 festivals internacionals, incloent-hi, el Miami Film Festival, Guadalajara International Film Festival, Transsilvània International Film Festival, Taipei Film Festival, World Cinema Amsterdam i el BFI London Film Festival, entre d’altres.