Dimarts, desembre 5, 2023
8.9 C
Barcelona

Els Mossos detenen un home a Reus per una agressió homòfoba

Els Mossos d’Esquadra han informat de la detenció d’un home a Reus que ha agredit un altre “per la seva orientació sexual i identitat de gènere”.

L’agressió es va produir cap a dos quarts de dotze de la nit del passat dia 24 al carrer Galió de Reus, quan l’ara detingut va colpejar la víctima i el va titllar de “maricón”, segons ha informat la policia catalana.

La víctima va denunciar els fets quatre dies després davant els Mossos d’Esquadra, que aquest dijous han detingut l’agressor com a presumpte autor d’un delicte d’odi. El detingut, un jove de 28 anys, és veí de la víctima, que en té 26.

La policia catalana recorda en un missatge a les xarxes socials que la denúncia d’aquestes agressions és “clau per poder investigar aquest tipus de fets”. “Ajuda’ns i digues prou a la violència i a totes les formes de discriminació per orientació sexual”, afegeix.

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha celebrat l’actuació dels Mossos davant la denúncia per l’agressió homòfoba. L’entitat ha explicat que està acompanyant la víctima i donant-li atenció jurídica.

L’organització lamenta que a la demarcació de Tarragona s’han produït aquest any almenys 13 incidències per LGTBI-fòbia, un 175% més que l’any passat. Al conjunt de Catalunya, l’augment ha estat del 50%, segons les dades de l’entitat.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio