Dimarts, març 19, 2024
14.6 C
Barcelona

Comença el procés participatiu de la llei trans catalana. Com enviar propostes?

La Generalitat ha iniciat un procés participatiu per a l’elaboració de la llei trans catalana a través del portal Participa Gencat i estarà obert durant un mes, per tal de recollir les propostes de tota la ciutadania i, en específic, del col·lectiu trans. A banda d’aquest procés, també es faran trobades amb persones i entitats que defensen els drets de les persones trans, per tal de recollir les seves demandes.

L’objectiu, tant del procés participatiu com de les reunions amb les entitats, és poder recollir totes les propostes i necessitats per “elaborar una llei que faci efectius els drets de les persones trans en totes les esferes públiques i privades de la societat, alhora que permeti erradicar qualsevol forma de discriminació per raó d’identitat o expressió de gènere”, assenyalen des del Departament d’Igualtat i Feminismes.

A més, també es constituirà un grup de treball format per entitats i persones trans, que farà seguiment de la construcció de la normativa i aportarà propostes i observacions durant el transcurs de la seva ideació. Tot això amb la meta final d’arribar a un reconeixement integral de la identitat i l’expressió de gènere, així com la correcció de les mancances de reconeixement, de representació i d’injustícia distributiva que pateix el col·lectiu trans.

Un nou pas endavant pels drets LGTBIQ+

Des d’Igualtat i Feminismes recorden que Catalunya ja compta amb una legislació inclusiva pel que fa al col·lectiu trans, a través, sobretot, de lleis com la 11/2014 de drets de les persones LGBTI i per erradicar la LGBTIfòbia, i la Llei 19/2020 per a la Igualtat de Tracte i la No Discriminació, així com l’actual Pla Interdepartamental LGBTI 2019-2022.

No obstant això, la situació d’especial discriminació que viu el col·lectiu fa necessària una llei que abordi concretament el reconeixement dels seus drets. “El 21% de les denúncies comunicades a la Direcció General d’Igualtat entre el 2015 i el 2019 van ser de transfòbia, el segon tipus de discriminació més registrada per part del col·lectiu LGBTIQ+”, subratllen des del departament.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio