Divendres, maig 17, 2024
15 C
Barcelona

Així és la candidatura del Pride Barcelona a l’EuroPride 2022

Ahir, dilluns 29 de juliol, es va confirmar la de PRIDE! Barcelona per a acollir la celebració de l’Europride 2022. La ciutat competeix amb altres candidates com Belgrad, Lisboa i Porto, Dublín o Maspalomas.

L’organització veu com a ferma candidata a la ciutat, ja que segons han informat l’organització, “Barcelona ha estat una ciutat pionera i innovadora en moltes àrees. També ho va ser en la lluita pels drets de les persones LGTBIQ : la ciutat va ser el lloc de naixement del moviment LGTBI espanyol i va ser l’amfitrió del primer Orgull en 1977.”

Resultat d'imatges de pride barcelona 2019

Candidatura centrada en no perdre els avenços aconseguits en els últims anys

Passats 40 anys la ciutat de Barcelona segueix celebrant Pride!, amb gran èxit i ha aconseguit que aquest sigui el més gran del Mediterrani. Tot i això no corren bons temps per al col·lectiu LGTBIQ+: “La proliferació de populismes de dreta i el sorgiment de partits polítics d’extrema dreta han portat al creixement de la LGTBIQfobia. Els partits de dreta i fins i tot els liberals, que tradicionalment no s’havien oposat als drets LGTBQ +, ara amb el seu desig de poder, són còmplices dels partits d’extrema dreta que tenen al cap reduir els objectius aconseguits.”

Durant el 2019, a Barcelona hi ha hagut un augment del 25% en els incidents o atacs LGTBIQfobicos, en comparació amb el mateix període de 2018. Fins i tot el Centre LGTBI de Barcelona, pioner en l’estat espanyol, va ser atacat només una setmana després de la seva obertura.

Per això i molts altres motius, Pride! BCN vol mantenir-se fort i apel·la a no fer “Ni un paso atrás en aquesta lluita. La celebració de EUROPRIDE 2022 enviarà públicament un fort missatge de fermesa a tota la comunitat i a les persones LGBTQfobicas.

L’EuroPride d’aquest any va tenir lloc a Viena el mes passat, i els amfitrions recents inclouen Göteborg i Estocolm (2018), Amsterdam (2016) i Riga (2015).

Per al trentè aniversari, la competència està entre el Pride de Barcelona, el Pride de Belgrad (Sèrbia), el Pride de Dublín (Irlanda), ILGA Portugal rede ex aequo i Variaçõés (Portugal), i el Pride d’Hivern Maspalomas (Espanya). És la primera vegada en la història d’EuroPride que cinc ofertes arriben a aquesta etapa final.

La competència de Barcelona:

El Pride de Belgrad va dir sobre la seva oferta que: “Allotjar EuroPride 2022 a Belgrad seria un avanç fonamental per als drets LGBTI + i l’acceptació als Balcans Occidentals. En aquest moment històric, ha arribat el moment que la nostra comunitat en tota Europa s’uneixi a nosaltres de la mà cap a un demà més brillant”.

En el cas del Pride de Dublín l’organització veu que: “En 2022, Dublín celebra 100 anys d’independència irlandesa i el nostre viatge de 100 anys cap a la igualtat. Quina millor manera de celebrar-nos que amb amics. Europa i Orgull van donar forma a la nostra nació, en albergar EuroPride 2022, diem gràcies”.

ILGA Portugal i Variaçõés confien en la seva proposta ex aequo i expliquen que: “Si bé Portugal ocupa un lloc destacat entre els països europeus pels drets LGBTI, es troba prop del fons per a l’acceptació social LGBTI. Llavors, encara que Portugal exemplifica l’èxit d’EuroPride, ens recorda que les victòries legals no han de limitar-se al paper”.

L’altra candidatura espanyola, el Winter Pride Maspalomas va dir sobre la seva representació: “Maspalomas en la tolerant, diversa i harmoniosa illa de Gran Canària és una de les destinacions LGBTI preferides d’Europa i està llest per a albergar en 2022 l’ EuroPride més internacional que s’hagi celebrat en la història”.

 

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio