Dimarts, abril 16, 2024
13.8 C
Barcelona

Barcelona no acollirà l’EuroPride 2022. Ho farà Belgrad (Sèrbia)

El passat juny Pride Barcelona feia públic que havia presentat la seva candidatura per acollir l’EuroPride 2022. Juntament amb aquesta candidatura ho feien 4 ciutats més: Lisboa/Porto, Dublín i Belgrad.

Aquesta setmana a Bilbao l’associació EPOA (European Pride Organisers Association), organitzadors i encargats de decidir l’EuroPride a la ciutat candidata ha decidit amb més del 70% dels vots que la ciutat que mereixia ser la capital europea LGTBI fos Belgrad a Sèrbia.

Barcelona, per segon any, s’ha quedat amb les ganes d’aconseguir ser la capital europea. Enguany el projecte  de la capital catalana anava enfocat a no revertir els drets que el col·lectiu LGTBI havia aconseguit al país però també a Europa a causa de la ultradreta, tal com va explicar el director del Pride Barcelona al programa Quin Orgull!

‘Ni un pas enrere’ era lema de la candidatura

Durant el 2019, a Barcelona hi ha hagut un augment del 25% en els incidents o atacs LGTBIQfobics, en comparació amb el mateix període de 2018. Fins i tot el Centre LGTBI de Barcelona, pioner en l’estat espanyol, va ser atacat només una setmana després de la seva obertura.

Per això i molts altres motius, Pride! BCN vol mantenir-se fort i apel·la a no fer “Ni un paso atrás en aquesta lluita. La celebració de EUROPRIDE 2022 enviarà públicament un fort missatge de fermesa a tota la comunitat i a les persones LGBTQfobicas.