Dijous, febrer 22, 2024
13.1 C
Barcelona

TVE reivindica els drets LGBT+ amb un mes de programació temàtica

08/06/2020 - Aleix Jaime

RTVE ha modificat la graella de continguts del canal La 2, per emetre programació especialitzada i de temàtica LGBT+. Es tracta d’una iniciativa per reivindicar els drets de la comunitat, així com per reflectir la seva lluita històrica.

Tot i que s’han realitzat peticions per realitzar la manifestació LGBT d’enguany en vehicles i tot i que la pròrroga d’estat d’alarma finalitza el 21 de juny, tot apunta que la “nova normalitat” no permetrà realitzar la reivindicació de l’Orgull amb normalitat. De fet, la majoria de les Pride de l’estat espanyol ja s’han ajornat o anul·lat i les organitzacions no han notificat cap canvi respecte a aquestes decisions. Tot i això, la televisió pública espanyola (TVE), ha decidit reivindicar els drets de la comunitat a través d’una programació de temàtica LGBT+ durant tot el mes de l’Orgull.

El canvi en la programació es realitzarà al canal La 2, a partir del dissabte 6 juny. D’aquesta manera, dedicaran espai a continguts cinematogràfics de temàtica LGBT amb l’objectiu de reflectir “la situació, la lluita, els problemes i les inquietuds” de la comunitat. Ho duran a terme a partir dels programes ‘El Cine de La 2’, ‘História de nuestro cine’, ‘Versión Española’ i ‘Días de Cine Clásico’.

Una programació LGBT+

‘El Cine de la 2’, emetrà els dissabtes fins al 4 de juliol. Els títols que oferirà són ‘Hearstone. Corazones de piedra’, ‘Freehald, un amor incondicional’, ‘Jake’ i ‘Tom de Finlandia’. El torn de ‘História de nuestro cine’ arribarà el dia 26, amb l’emissió de ‘Jaque a la dama’ i ‘A mi madre le gustan las mujeres’. El 28 de juny el programa ‘Versión Española’ emetrà, amb presentació i col·loqui, ‘Carmen y Lola’. Finalment, el dimarts 30 de juny es presentarà ‘Víctor o Victoria’ a ‘Días de Cine Clásico’.

Orgull 2019 a RTVE

No es tracta de la primera vegada que TVE reivindica els drets del col·lectiu LGBT. De fet, l’any passat, La 2 va emetre durant el mes de l’orgull ‘Nosotrxs Somos’, una sèrie documental sobre la lluita de la comunitat a Espanya. La producció, que és de la plataforma de RTVE Playz, va estar present cada dilluns del mes a través dels seus capítols (cada un d’ells titulat amb un color de la bandera LGBT).

 'Carmen y Lola', en la vuelta de Versión Española