Dijous, juny 20, 2024
21.9 C
Barcelona

La capital de Macedònia del Nord acollirà el primer Orgull del país bàltic

La capital del nord de Macedònia acollirà el 29 de juny els activistes que han descrit com a primera desfilada de l’Orgull Gai dels països balcànics.

L’esdeveniment serà “una forma de protesta per l’afirmació, el suport i la protecció dels drets humans” de la comunitat lesbiana, gai, bisexual i transgènere (LGBT) va comentar Antonio Mihajlov de la Xarxa Nacional contra l’homofòbia i la transfobia (NNHT).

Mihajlov va dir que la trobada al centre de Skopje estarà oberta perquè tothom assisteixi, independentment de la seva nacionalitat, religió, identitat de gènere o orientació sexual.

Irena Cvetkovic, que forma part dels organitzadors, va dir que els agents de policia i els membres del NNHT faran un seguiment de la marxa per fer que tots els participants se sentin segurs.

El nord de Macedònia va caure contra els drets dels homosexuals durant el govern del partit conservador VMRODPMNE, que va ser derrocat el 2017.

La primera setmana del Pride Gay del país, que es va celebrar el juny de 2013 per conscienciar sobre els drets de les persones gai, va ser severament interrompuda per un atac contra un centre LGBT a Skopje.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio