Dimecres, febrer 21, 2024
12 C
Barcelona

Diputats del PSOE es vesteixen amb el ‘fantasma gai’ de Vox en la constitució del Congrés

Tres representants del PSOE, l’actual secretari d’Estat per a l’Avanç Digital, Francisco Polo i els diputats per Jaén i Barcelona, Felipe Sicília i Arnau Ramírez, respectivament, han acudit aquest dimarts a la sessió de constitució del Congrés amb samarretes i xapes del ‘fantasma gai’ de Vox, conegut en les xarxes socials com ‘gaysper‘.

Aquesta icona, que representa un fantasma amb la bandera de l’arc de Sant Martí –que utilitza el col·lectiu LGTBI com a símbol–, va ser usat pel partit de Santiago Abascal en les últimes eleccions del 28 d’abril assenyalant-ho com un dels fronts als quals Vox anava a plantar “batalla” en la seva labor política.

Tant Sicília com Ramírez, que a més és secretari LGTBI dels socialistes catalans, han lluït sengles samarretes blanques amb ‘gaysper‘ dibuixat en el seu frontal. Mentre que Polo s’ha decantat per lluir una xapa amb aquesta icona en la solapa del seu vestit.

Ramírez ha aprofitat l’aglomeració que s’ha produït durant la primera votació de la jornada per a situar-se en les escales de l’Hemicicle que passaven al costat d’Abascal, que aquest dimarts s’ha assegut en l’escó situat darrere del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.

“Orgullosíssims que es doni visibilitat al col·lectiu LGTBI en el Congrés”, ha escrit el diputat de Jaén en el seu compte personal de Twitter.


Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio