Dissabte, maig 18, 2024
15.5 C
Barcelona

Hongria no participarà a Eurovisió per ser “massa gai”

La cadena estatal reconeixen que es considera al festival “massa gai”.

Hongria no participarà en l’edició 2020 d’Eurovisio. Cada any són alguns els països que surten del festival sigui per problemes econòmics, polítics o per falta de fe en guanyar. En aquest cas el motiu que ha donat el Govern de Viktor Orbán de rebutjar estar en el festival més vist d’Europa és que el considera ‘massa gai’, segons recull The Guardian en una entrevista.

A principis d’aquest any, el portaveu del parlament hongarès va comparar l’adopció del mateix sexe amb la pedofília, mentre que un comentarista televisiu va referir-se a Eurovisió com a “flotilla homosexual” i va dir que no participar beneficiaria la salut mental del país.

Una font de la cadena pública hongaresa, MTVA, va dir a The Guardian que si bé no es va comunicar cap raó intern per la decisió de retirar-se del concurs, el supòsit entre els empleats era que l’associació d’Eurovision amb la cultura LGBTQ + estava al darrere.

El periòdic britànic recull les declaracions de representants de la cadena pública estatal, MTVA, que afirmen que entre els empleats la creença és que l’associació amb la cultura gai del festival està darrere de la retirada. “No em va sorprendre”, explica una font de la cadena. La mateixa reconeix que es van deixar de cobrir esdeveniments LGTB excepte la cobertura anual de l’Orgull des de Budapest.