Dimarts, juny 6, 2023
18.9 C
Barcelona

Fernando Garin presenta llibre on parla de pelicules de Western gais

“El Western va asociado a la virilidad” explica l’autor Fernando Garin de ‘La pluma y el lejano oeste’

El programa ‘Quin Orgull’ d’Orgull Ràdio entrevista a Fernando Garin per parlar del seu nou llibre ‘La pluma i el lejano oeste’. En aquesta obra presenta 60 pel·lícules del gènere western amb representació gay. “No es un genero demasiado ‘heterazo'” explica l’autor aragonès.

 

Resultat d'imatges per a "la pluma y el  oeste"DETALLS DEL LLIBRE

El western ha estat, des del seu origen, un gènere nodrit d’estereotips sobre la masculinitat. Identificat sovint com un cinema propagador de valors conservadors, el western ha pogut resultar un mitjà hostil per a les minories sexuals.

Aquest llibre ofereix una nova mirada a la seva extensa filmografia, redescobrint obres que han qüestionat la concepció heterosexual de l’home de l’Oest. “La Ploma i l’Oest” és un relat plagat d’anècdotes, curiositats i casualitats sobre la tortuosa relació existent entre homosexualitat i cinema de l’Oest.

És un recorregut per la història del cinema en el qual s’analitzen més de 60 westerns d’interès gai, que il·lustren com ha canviat la representació de l’homosexualitat en l’àmbit cinematogràfic.

Aquest és un llibre, abans de res, sobre personatges, plasmació artística de desitjos i frustracions reals que pertanyen a l’ésser humà, i que creguin una intensa connexió amb l’espectador, que busca en el seu interior tractant de reconèixer-se o diferenciar-se.

Aquestes pàgines exploren més de 100 personatges amb esperit queer, que constitueixen múltiples i noves formes de representació de la masculinitat. El cinema, condicionat per la censura, la moral i altres factors, ha ocultat de manera persistent la realitat homosexual.

Aquesta és la història del western gai, la revelació d’una realitat enfosquida, que ha lluitat insistentment per sortir a la llum i brillar: El viatge de la ploma que també va voler volar a l’Oest.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio