Dimarts, desembre 5, 2023
10.8 C
Barcelona

Els Països Baixos eliminen el gènere dels documents d’identitat

La mesura no s’aplicarà fins a l’any 2024 i només servirà per a documents nacionals

Els Països Baixos deixaran d’assenyalar el gènere dels seus ciutadans en els documents d’identitat. Aquesta mesura serà possible a través de la presentació d’un nou model de carnet d’identitat en l’àmbit neerlandès.

Identificar-se com a “home”, “dona” o “X”, com fins al moment, ja no serà imprescindible als Països Baixos a partir del 2024. Assenyalar el gènere és una qüestió “innecessària” i que impedeix als ciutadans autoidentificar-se “amb llibertat”, segons la ministra d’Educació i Cultura Ingrid van Engelshoven. A més, afirma que l’eliminació del gènere en els documents permetrà “assolir objectius relacionats amb la igualtat i el respecte a la llibertat”.

Tot i això, es tracta d’una mesura que només serà útil en els documents d’identitat neerlandesos. D’aquesta manera, els ciutadans dels Països Baixos sí que s’hauran d’identificar com a “home” o “dona” en el passaport, ja que així ho exigeix la normativa de la Unió Europea.

Aquesta mesura vindrà acompanyada d’una guia elaborada a partir d’empreses, autoritats i grups d’interès. Aquesta explicarà quan el registre del “gènere i sexe és necessari o innecessari, i quan és possible la seva omissió”. Alhora, també adjuntarà unes “eines” sobre com avaluar la necessitat de conèixer el gènere dels ciutadans.