Dimecres, maig 8, 2024
12.7 C
Barcelona

El teletreball es duplica dos anys després de la pandèmia. Pros i contres per a persones LGTBI

El teletreball es duplica a Catalunya després de dos anys de pandèmia, que ha impulsat la feina des de casa a nivells mai vistos fins ara. L’índex de teletreball va assolir el seu màxim coincidint amb el confinament domiciliari, el segon trimestre del 2020, amb un 21,2% d’ocupats. La xifra va baixar lleugerament durant l’any, que es va tancar amb un 17,7% de mitjana, xifra que s’ha consolidat al llarg del 2021, amb lleugeres pujades i baixades. Així doncs, de mitjana l’any passat un 17% de persones van fer feina a distància ocasionalment o més de la meitat dels dies de la setmana, amb un 15,4% l’últim trimestre, segons dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA).

Aquesta xifra és més de dues vegades superior a la del 2019, quan un 8,6% de la població ocupada treballava a distància; i multiplica per tres la del 2017, quan a Catalunya hi havia 167.000 teletreballadors (5,1%).

Pros i contres del teletreball a la comunitat LGTBI

“El teletrabajo puede ser una ventaja para las personas trans que están empezando su transición”

L’entitat REDI, Red Empresarial por la Diversidad e Inclusión LGBTI, expliquen que “el confinament va provocar que la línia entre el personal i el professional es desdibuixés”. Són declaracions de Oscar Muñoz, codirector de l’entitat, ha fet a Orgull Ràdio i on ha volgut explicar en què pot beneficiar o no el teletreball:

“El lugar de trabajo hay veces que puede ser un espacio seguro y puede suponer una liberación para esas personas que sufren rechazos en su espacio privado”

El teletreball es duplica després de dos anys de pandèmia | ACN | BARCELONA  | Societat | El Punt Avui

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio