Dijous, juliol 25, 2024
28.7 C
Barcelona

El Govern espanyol aprova una declaració institucional en defensa del col·lectiu LGTBI

El proper 17 de maig, és el Dia Internacional contra la LGTB-fòbia. Per aquest motiu, el Govern espanyol ha aprovat en el Consell de Ministres d’avui, una contundent declaració institucional amb la que es reivindica l’erradicació total de qualsevol atac i discriminació contra les persones LGTBI.

Amb aquesta declaració, que s’ha fet pública de forma breu al compte de Twitter del Ministeri d’Igualtat, l’executiu de Pedro Sánchez manifesta el seu “compromís ferm” en la defensa nacional i internacional de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

La declaració es veu recolzada amb dades tant reals com esgarrifoses: Els delictes d’odi han augmentat a l’Estat espanyol un 8,6% en tres anys, mentre que un total d’11 països encara condemna amb la mort les relacions homosexuals consensuades.

També s’esmenta l’impuls d’un paquet normatiu per a promoure la igualtat real i efectiva entre totes les sigles del col·lectiu:

  • El reconeixement que les persones trans no pateixen cap patologia.
  • Igualtat plena de drets per a dones lesbianes i bisexuals en l’accés a les tècniques de reproducció assistida i en la filiació dels seus fills i filles.
  • Acabar amb les mal anomenades “teràpies de reconversió”.
  • Establir mesures d’acció positiva per a acabar amb l’exclusió de les persones trans.
  • Parar atenció als drets de les persones intersexuals.

Rafa Delgado
Marica d'empenta d'una edat estupenda.