Dimarts, gener 31, 2023
8.5 C
Barcelona

L’Ajuntament de Madrid censura part de la campanya de l’Orgullo

La portaveu de Más Madrid, Rita Maestre, ha denunciat la “censura” per “el govern de PP, Csi Vox” de la campanya institucional de l’Orgullo, l’última que va deixar preparada l’anterior equip municipal de Manuela Carmena.

Segons Maestre, la campanya que va deixar preparada l’equip d’Ahora Madrid consistia en un homenatge als majors i a la seva aportació per a poder arribar fins al moment actual.

Es tractava d’una campanya en la qual els protagonistes eren activistes LGTBI i que es presentava amb lemes com: Quienes guardan recuerdo de la represión, Quienes levantaron nuestros derechos, Quienes estaban cuando no estábamos, Quienes se mantuvieron firmes, Quienes saben lo frágil que es lo ganado y Quienes de verdad saben lo que nos jugamos.

Resultat d'imatges de orgullo madrid carteles 2019 rita
Aquests lemes són els que han desaparegut de les banderoles que pengen de fanals per la ciutat. Maestre ha explicat que la campanya tenia un objectiu clar: “recordar i reconèixer la memòria de les persones LGTBI que van lluitar en els moments més difícils per a aconseguir els drets dels quals es gaudeixen”.

“El govern de PP, Ciutadans i Vox, simplement, ha censurat aquest missatge. Que expliquin per què”, remata l’edil de Mas Madrid.

Per part seva, fonts de l’actual govern municipal de l’Ajuntament de Madrid han explicat que la campanya de l’Orgull LGTBI només ha estat modificada en les banderoles amb l’objectiu d'”unificar el missatge El nostre major Orgull per a valorar una festa reivindicativa que existeix des de fa molts anys, no només quatre”.

La campanya, segons les fonts de la corporació madrilenya, estarà present en un total de 1.277 elements del mobiliari urbà i no ha sofert cap modificació substancial, “de fet, només ha estat modificada referent a les banderoles que pengen dels fanals (590)”.

Així, tant en els suports publicitaris situats als carrers més concorreguts de les ciutats, coneguts com a opis (467), com en les marquesines (220), la campanya es desenvoluparà com estava prevista.

Resultat d'imatges de orgullo madrid carteles 2019 rita