Dimecres, juny 12, 2024
16.4 C
Barcelona

Agenda LGTBI i cultural del 5 al 12 de març

05/03/2020

Una setmana més, Olga Fernández ens porta la millor agenda en clau LGTBI:

Diumenge 8 de març, 17:00, Plaça Universitat (Barcelona)
Diverses entitats feministes organitzen la manifestació del 8M amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La de Barcelona està convocada a la Plaça Universitat a les cinc de la tarda, tot i que altres poblacions tenen convocatòries individuals a consultar.

Dijous 5 de març, 19:30, al Centre Cívic de la Barceloneta
Inauguració de l’exposició “Dones Transitat”, a carrec de Noemí Morral, Sarah Barka i Margarida Assis amb una acció inaugural de dansa de FORMADXS amb Nia Torres. Aquesta exposició vol mostrar com les dones transiten el món creant al seu pas, i com obren espais de defensa dels drets humans, de complicitat i d’amistat.

Divendres 6 de març, 19:00, Casal de la Dona de Terrasa
LGTB Terrasa organitza “Privilegi masculí. La lluita de les dones del col·lectiu” . Les dones del col·lectiu LBT+ ens parlaran de les dinàmiques masclistes existents dins i fora del col·lectiu, de les aliances amb la lluita feminista i de les diferents discriminacions que reben les dones del col·lectiu.

Dissabte i diumenge 7 i 8 de març, Associació Grups d’Amics Gais
El Grup de Amics Gays, Lesbianas, Bisexuals i Transexuals (GAG), es prepara per obrir el cicle Perú Sexual , una mostra de curtmetratges sobre la dissidència LGTBI a Perú. Es tracta d’un acte itinerant que pretén obrir un espai de diàleg a través del llenguatge cinematogràfic, visibilitzant la comunitat LGTBI peruana que segueix sent víctima d’atacs, abusos i discriminacions.

Entre el 3 i el 8 de març, Cines Girona i Zumzeig
Barcelona acull la setena edició del Americana Film Festival , amb una programació que trenca fronteres i que per primer cop s’obre a tot el territori nordamericà i a la seva multiculturalitat. Una oportunitat per veure pel·lícules no estrenades a casa nostra entre les que s’inclouen una mostra LGTBI.

Diumenge 8 de març, MNAC
Amb motiu del dia de la dona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya o MNAC , ha preparat una sèrie d’activitats per a celebrar el 8 de març . Una de les línies que impulsa aquest any el museu és la lluita contra la discriminació en l’àmbit de la creació i producció artística i intelectual, tal i com proposa l’article 26 de la llei d’Igualtat. A més, totes les dones tenen entrades

Dissabte 7 de Març, Jardins de les Tres Xemeneies (Barcelona)
Parlem d’un altre mercat que s’organitza cada dissabte de 10 a 16. Es tracta del Mercat de la Terra , una cita organitzada pel moviment Slow Food Barcelona on trobaràs productes km 0, productes locals i de proximitat. A més, durant tot el mes de març hi ha calçotada.

Resultado de imagen de mercat de la terra