Dimarts, juliol 16, 2024
26 C
Barcelona

8M: Tots els detalls de la vaga feminista de diumenge

06/03/2020 - 10:39h - Pau Ventosa

La manifestació a Barcelona començarà a les 17 h a plaça Universitat i acabarà a les 19:30 h al passeig Lluís Companys.

L’assemblea Vaga Feminista ha convocat aquest diumenge 8 de març una vaga general a Catalunya. La protesta, que té lloc durant el dia de la dona, comptarà amb una manifestació multitudinària a la ciutat de Barcelona. Aquesta començarà a les 17 h a Plaça Universitat i acabarà als voltants de les 19:30 h al passeig Lluís Companys on es farà l’acte final amb la lectura del manifest. A més a més, diverses artistes feministes com Clika Pika, Heidi Ramirez o Roba Estesa hi faran diferents actuacions.

La manifestació estarà dividida en 3 blocs principals. El primer es trobarà al carrer Balmes i consistirà en un bloc no mixta. Tot seguit trobarem una batucada que servirà de separació amb el tercer bloc, el mixta, que es trobarà al carrer Aribau.

Cartell extret d’@vagafeminista8m on apareixen totes les artistes.

Els 4 pilars de la vaga

En el lloc web de Vaga Feminista trobem 4 consideracions que caracteritzen la vaga d’aquest 8 de març.

La primera d’elles és que es tracta d’una vaga laboral i, per tant, busca “la no realització de treball assalariat” en cap formes de comerç i treball.

En segon lloc, és tracta d’una vaga de cures. Amb això volen evidenciar que, sense elles, “el sistema econòmic quedaria totalment col·lapsat”. Volen visibilitzar un treball que sovint “no és visible i està menysvalorat”, així com una no consideració de les necessitats i els projectes vitals de les dones.

En tercer lloc, s’opta per una vaga de consum que pretén deixar de consumir, comprar, tot allò que és innecessari però que, en vàries ocasions, s’acaba obtenint. Es fa així una crida al no consum ni compra de cap producte nociu pel medi i per les persones que poden produir-lo, així com l’ús de les 3R: reduir, reciclar i reutilitzar.

Finalment es concentra en una vaga estudiantil. Es considera que les escoles, instituts i universitats són els centres principals de socialització de l’individu. Cal també generar un impacte en aquests per tal que deixin de reproduir un sistema capitalista i patriarcal. Les estudiants són, també, una part molt important d’aquesta lluita.

Des de la mateixa assemblea s’és conscient de les dificultats que poden haver-hi, en diferents situacions, per exercir el dret a vaga. És per això que proporcionarà durant tot el 8 de març cobertura legal a càrrec del col·lectiu Ca la Dona. Aquest s’encarregarà d’aquells problemes en àmbit laboral-sindical, administratiu i penal. Per a contactar amb elles només cal trucar al telèfon 696723839 durant el 8 de març.

Tota la setmana és 8M

Les reivindicacions, però, no es concentren només en diumenge. És per això que durant tota aquesta setmana s’estan impulsant diferents esdeveniments des d’entitats locals per a reivindicar i construir tota una setmana dedicada a la dona. Per a informar-se només cal posar-se en contacte amb entitats del barri o municipi més proper o seguir a @vagafeminista8m que, constantment, informen d’activitats d’arreu de Catalunya.

Cartell de la manifestació del 8M distrbuit per @vagafeminsita8m