Divendres, juny 14, 2024
19.2 C
Barcelona

Ada Colau i Jaume Collboni anuncien un acord de govern “fort i que vol ser estable”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del grup municipal del PSC, Jaume Collboni, han aconseguit un ‘Acord d’Esquerres per al Govern’ de la capital catalana, després de gairebé un mes de negociacions. En la seva presentació davant els mitjans, han anunciat que incien una nova etapa “forta, equilibrada, cohesionada i estable” amb 18 regidors que impulsaran una agenda progressista i plural.

En una roda de premsa conjunta en la Galeria Gòtica de l’Ajuntament, Colau ha dit que el Govern municipal tindrà sis tinences d’Alcaldia, que es repartiran a parts iguals: economia, transició digital i Agenda 2030 i Seguretat per al PSC, i Ecologia, Urbanisme i Infraestructures, Drets Socials i Feminismes i Cultura per a BComú.

  • Jaume Collboni serà finalment el primer tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda
  • Janet Sanz es farà càrrec de la tinència d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat
  • Laia Bonet serà la tercera tinenta d’alcalde d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana
  • Laura Perez Castaño repeteix com a quarta tinenta d’alcalde de Drets Socials i Feminisme
  • Albert Batlle serà cinquè tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat y
  • Jaume Subirats sisè tinent d’alcalde de Cultura, Educació i Ciència

En relació a les discrepàncies pel procés sobiranista, Colau ha explicat que “en temes nacionals, cada formació tindrà les seves posicions”, ja que l’acord només aborda temes de ciutat i no se supeditarà a altres nivells.

En relació a les discrepàncies pel procés sobiranista, Colau ha explicat que “en temes nacionals, cada formació tindrà les seves posicions

El PSC va donar suport a la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa el passat 15 de juny amb el compromís de negociar formar un govern de coalició. Les negociacions han estat lentes i l’acord es presenta a sol 5 dies del ple del cartapacio i pendent que ho ratifiquin les bases de BComú, com estableix el reglament d’aquesta formació.


Els comuns es queden amb Ciutat Vella i el PSC, amb Nou Barris

BComú i el PSC han acordat una repartició equitativa de les regidories dels 10 districtes de Barcelona