Dissabte, maig 18, 2024
15.5 C
Barcelona

5 pel·lícules LGTBI+ que necessitareu veure en 2019

Aquí tens cinc pel·lícules LGBTQ que has de mirar aquest any.

The Favourite

Data de llançament: 1 de gener de 2019

A principis del segle XVIII, mentre Anglaterra i França estan en guerra, la pel·lícula narra la vida de la reina Queen Anne britànica (Olivia Colman) i la seva amiga més propera, Lady Sarah (Rachel Weisz), que regeix el país. Però l’arribada del cosí de Sarah Abigail Masham (Emma Stone), que ha caigut en temps difícils, promet caos en la monarquia, ja que les dues dones comencen a lluitar pel seu lloc com a dona i acompanyant de la Reina Anne. Després de la seva estrena en el Festival de Cinema de Venècia, la pel·lícula va rebre elogis de la crítica, i molts crítics van destacar el romanç en pantalla entre Queen Anne i Abigail.

Colette

Data de llançament: 9 de gener de 2019

L’actriu Kiera Knightley, nominada a l’Oscar, és la novel·lista francesa Sidonie-Gabrielle Colette, guanyadora del premi Nobel, que va passar a ser una figura literària líder i revolucionària sexual a finals del segle XIX. La pel·lícula relata el seu matrimoni amb el carismàtic parisenc, Henry Gauthier-Villars (Dominic West), qui la convenç d’escriure una sèrie de novel·les que es publicaran sota el seu pseudònim “Willy”. Colette també explora la fluïdesa de gènere de l’autor i la seva relació amb la nòvia francesa Mathilde de Morny (Denise Gough).

Boy Erased

Data de llançament: 8 de febrer de 2019

Segons la memòria del mateix nom, Garrard Conley, Boy Erased explica la història de Jared (Lucas Hedges), fill d’un pastor baptista, que va sortir als seus pares (Nicole Kidman i Russell Crowe) i es va veure obligat a assistir a una teràpia de conversió programa. Un cop allà, Jared coneix a uns altres com ell i entra en conflicte amb el terapeuta homofòbic (Joel Edgerton). Boy Erased també protagonitza Cherry Jones, Xavier Dolan, Flea, Joe Alwyn i Troye Sivan.

Rocketman

Data de llançament: 31 de maig de 2019

El proper Rocketman biopic es basa en la vida del llegendari músic Elton John, i se centrarà en els seus primers anys a la indústria de l’entreteniment. Crònica de la seva ascensió a la Reial Acadèmia de Música, i les seves lluites amb fama i abús de drogues. Taron Egerton – més conegut pel seu paper d’Eggsy en la franquícia Kingsman – entra en el rol d’Elton, i està unit per Jamie Bell, Richard Madden, Gemma Jones i Bryce Dallas Howard.

Mapplethorpe

Data de llançament: 2019

Robert Mapplethorpe, una figura cautivadora i controvertida en el món de l’art i la fotografia, va ser coneguda per la seva fotografia en blanc i negre molt estilitzada, retrats de celebritats i imatges homoeróticas, particularment de la subcultura BDSM. Matt Smith interpretarà a l’emblemàtic fotògraf en la propera pel·lícula, que es tancarà al març del proper any. La pel·lícula representarà la vida de Mapplethorpe “des dels moments abans que ell i Patti Smith es traslladessin a l’hotel famós de Chelsea”, i exploren “la intersecció del seu art, la seva sexualitat i la seva lluita pel reconeixement general”. Dirigida per Ondi Timoner, i també protagonitzada per Marianne Rendón com a cantant i compositora Patti Smith, la pel·lícula afortunadament sembla que no s’escaparà de representar la sexualitat i les relacions de Mapplethorpe, si el tráiler és tot el que passi.