Dimecres, octubre 20, 2021
25.8 C
Barcelona
spot_img

L’OCH recorda en l’inici de curs, la importància d’acabar amb el bullying

La campanya STOP #BullyingLGTB ofereix diversos recursos per combatre l’LGTB-fòbia destinats a famílies i a membres de la comunitat educativa.

Coincidint amb l’inici del nou curs l’Observatori contra l’homofòbia (OCH) llença la campanya “STOP #BullyingLGTB” sota el lema “Aturem l’assetjament” destinada a famílies, infants i joves i als membres de la comunitat educativa. L’objectiu és doble: visibilitzar la problemàtica de l’assetjament escolar, present a aules de Catalunya, i fer-ne pedagogia i donar eines per combatre-la.

L’OCH recorda que l’assetjament escolar és un problema greu, però que en el cas de les persones LGTBI es tracta d’una violència generalment invisibilitzada. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, assenyala que “patim una violència estructural. L’administració té l’obligació d’explicar com joves en edat d’escolarització obligatòria acaben insultant i agredint a l’altre per ser Trans, gras, gai o portar ulleres” (…) “L’assetjament escolar no és considerat com un problema escolar a tractar per tota la comunitat educativa, sinó més aviat es tendeix a individualitzar els casos”.

La majoria d’alumnes, segons l’Observatori, ha presenciat comportaments LGTB-fòbics a classe, principalment en forma d’insults, improperis, rumors i burles en relació amb l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. 

Sovint el “bullying” desemboca en fracàs escolar i altres conductes lesives vers l’estudiant. Rodríguez destaca que “la importància de visibilitzar aquestes situacions és fonamental perquè és més difícil intervenir contra les injustícies que no es veuen. El silenci es converteix en el primer còmplice de la discriminació”.

L’Observatori encoratja a totes i tots els professionals del món educatiu a treballar des de l’educació inclusiva i la diversitat en un curs que es preveu complex per la crisi de la Covid-19.

Bullying: qué es, síntomas y consejos

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio