Divendres, maig 17, 2024
16 C
Barcelona

Les Festes de Maig de Badalona aposten pel colectiu LGTBI

Badalona celebra les Festes de Maig amb un programa carregat de concerts, oci i cultura popular

Les festes segueixen a Badalona. Avui a les 21 hores, al Teatre Zorrilla, actuarà Antonio Orozco, uns dels músics amb més talent del panorama musical internacional, incloent una nominació als Grammy llatins.

Nit de Sant Anastasi

La Nit de Sant Anastasi, la nit del 10 de maig, la formen un conjunt d’actes de cultura popular que comencen a les 19 hores amb el repic de campanyes des de l’església de Santa Maria. Mitja hora més tard, a la plaça de la Vila, s’inicia el Ball a la plaça, el Seguici de la Ciutat, l’Acte Sacramental i el Ball de l’Àliga. Després, a les 22 hores, a la Rambla, començarà el piromusical i posteriorment la Cremada del Dimoni, l’acte més representatiu i tradicional de les Festes de Maig.

A partir de les 23.15 hores, al passeig Marítim, actuaran els grups musicals Maldita Nerea, banda de pop liderada per Jorge Ruiz, i Buhos present i futur del panorama musical català. La banda de Calafell ja és un dels grups festius referencials dels Països Catalans.

Dissabte 11 de maig, a les 21.30 hores, al passeig Marítim, la cantant i compositora Chenoa que presentarà el seu últim treball A mi manera, i el grup Tequila una de les bandes de rock & roll més populars que torna a reaparèixer per acomiadar-se definitivament del seu públic amb la seva gira Adiós Tequila!.

Més concerts al Dia Mundial Contra L’Homofòbia 

El pròxim divendres 17 de maig, la plaça del Centenari, serà l’escenari de Popstar by Brian Cross Special LGTBI Edition, un concert que completarà les actuacions musicals de les Festes de Maig 2019. Marta Sánchez, Ruth Lorenzo i Famous són els noms destacats d’aquest últim cartell amb què Badalona commemorarà el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.

La programació LGTBI

A partir de les 20 hores el ‘dj’ i productor musical Javi Reina serà l’encarregat d’obrir el concert amb una sessió per ballar al ritme dels millors èxits. Agafarà el relleu el ‘dj’ Brian Cross que convertirà la plaça del Centenari en una discoteca on sonarà la música que l’ha fet triomfar pels principals escenaris de l’illa d’Eivissa i com a productor de grans artistes.

A les 21 hores començarà l’actuació de la cantant i compositora Ruth Lorenzo que presentarà ‘Loveaholic’ el seu últim treball discogràfic. Després serà el torn de Famous, guanyador del concurs televisiu ‘Operación Triunfo’ i que destaca per l’energia de la seva veu.

Finalment, pujarà a l’escenari Marta Sánchez amb una dilatada trajectòria musical que va arrencar com a vocalista del grup Olé Olé a mitjans de la dècada dels 80 i, posteriorment, com a cantant en solitari amb grans èxits com ‘Desesperada’, ‘Soy yo’ o ‘Te sigo pensando’.

Després, i fins a la mitjanit, es podrà continuar ballant amb una altra sessió del ‘dj’ Javi Reina. El concert a la plaça del Centenari també comptarà amb l’aportació de l’artista visual Oriol Torres, que omplirà d’imatges i de llum tota la plaça.

Dia Mundial contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia

El 17 de maig es commemora la desclassificació, des de l’any 1990, de l’homosexualitat com a malaltia mental per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La celebració d’aquest dia pretén conscienciar sobre la diversitat i garantir els drets LGTBI al món.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio