Dimecres, febrer 28, 2024
11.7 C
Barcelona

JxC, ERC, CUP, Más País i Compromís registren la Llei Trans

ERC, JXC, Mas Pais, Compromís i CUP han registrat avui a les 13h. en el Congrés una proposició de llei Trans que amplia el text redactat pel Ministeri d’Igualtat, amb mesures per a la reparació del col·lectiu o per a augmentar els drets de les persones no binàries o trans migrants.

El registre d’aquesta norma, que compta amb el suport de les formacions del bloc d’investidura, a excepció del PSOE, es produeix després d’un acord d’aquests partits amb la Federació Plataforma Trans i Eufòria Famílies Trans-Aliades, organitzacions que el passat 10 de març van iniciar una vaga de fam perquè la Llei Trans es tramités en la Cambra baixa.

Aquestes entitats van prendre aquesta decisió després del “bloqueig” dels socialistes, denunciat pel mateix Ministeri d’Igualtat, a l’aprovació d’aquest text en el Consell de Ministres durant setmanes.

Cuatre nous punts

Segons ha explicat Mar Cambrollé a ‘Quin Orgull’ aquest matí, la iniciativa que es presenta ara és l’esborrany que s’ha treballat amb el Ministeri d’Igualtat, més quatre nous punts que el milloren i l’amplien.

Així, es recull que les persones trans migrants podran fer el canvi de sexe en el registre civil amb l’únic requisit de la declaració expressa de l’interessat, com la resta de persones del col·lectiu; a més es proposa la inclusió d’una tercera casella de ‘no binari’ en els documents oficials.

De la mateixa manera, s’amplien els drets de les persones gestants que no sols podran accedir a la reproducció assistida, sinó també a la interrupció voluntària de l’embaràs.

I, finalment, segons ha explicat Cambrollé, s’afegeix un nou capítol a la llei sobre reparació, perquè aquelles persones trans majors de 65 anys que acreditin que no tenen un altre recurs puguin rebre un subsidi de l’Estat.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio