Divendres, juny 14, 2024
18.6 C
Barcelona

Entitats LGTBI mostren el rebuig a un document del PSOE contra l’autodeterminació de gènere

11/06/2020 - Orgull Ràdio

Són moltes les entitats que s’han mostrat en les últimes 24h. la seva indignació i rebuig a un document intern del PSOE pel seu contingut transfòbic.

Ahir es va difondre per xarxes socials un escrit en què el partit de Pedro Sánchez rebutjava el dret a l’autodeterminació sexual així com les teories i activisme queer. 

El document titulat ‘Arguments contra les teories que neguen la realitat de les dones’ en el qual el PSOE, després de l’aprovació de la llei d’Infància, reivindica que el subjecte polític del feminisme són les dones. Segons els socialistes, l’activisme queer «desdibuixa a les dones com a subjecte polític i jurídic» i «posa en risc els drets, les polítiques públiques d’igualtat entre dones i homes i els assoliments del moviment feminista».

Aquestes declaracions no han agradadat a entitats i associacions LGTBI així com a persones trans. La Plataforma Trans sol·licita “una explicació sobre la veracitat d’aquest document que apareix destinat als càrrecs orgànics de l’àrea d’igualtat a tots els nivells, ja que de confirmar-se com autentico, seria un fet extremadament greu significant un viratge ideològic que li estaria fent el fonament teòric a Espanya a posicions anti drets trans, pròpies de l’extrema dreta», ha declarat la presidenta de Plataforma Trans i col·laboradora de ‘Quin Orgull’, Mar Cambrolle.

A Catalunya, l’entitat trans Generem ha publicat un escrit en què expliquen que lamenten que “per quatre persones que tenen por a perdre els seus privilegis, s’intenti distorsionar la imatge de certs col·lectius i que el missatge d’igualitari”. A més afirmen que “menteixen descaradament i ho saben. Reafirmar i reconèixer la identitat d’algunes persones no borra la d’altres. Incloure en l’equip a més persones és sumar. No restar”

Més declaracions a Twitter:

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio