Diumenge, abril 14, 2024
27.6 C
Barcelona

Dominique Boren: “Els drets LGTBI a França estan en un 8 de 10”

En Luca Tancredi Barone, col·laborador de ‘Quin Orgull!’ ha tornat a fer la volta al món, per fer-nos conèixer l’estat del col·lectiu LGTBI a la resta del món. Aquest cop, ha anat fins al nostre país veí, França, per poder parlar amb el Dominique Boren, vicepresident de la NELFA, la xarxa d’associacions de famílies LGTBI europees.

El Dominique Boren ha valorat en una escala del zero al deu la situació dels drets LGTBI al seu país. Opinant de què es troba en un vuit, perquè han fet grans passes endavant, des que es va aprovar el matrimoni igualitari l’any 2013.

Pel que fa a la situació amb les persones trans, ha opinat que: “Les persones trans, avui encara hi han d’esperar-se a una declaració d’un jutge, per poder dur a terme canviar-se el nom o la identitat de gènere, però almenys no has de passar per un procés difícil i dolorós, d’una valoració psicològica, ni has de passar per un quiròfan.”

Conclou que com a famílies LGTBI hi han aconseguit drets, però aquests no són els mateixos que per a les famílies heterosexuals, per això encara els hi queda molt per lluitar.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio