Dimarts, abril 30, 2024
13.6 C
Barcelona

Ocupen el Centre LGTBI per protestar contra el desnonament de la Juanita, una noia trans

Al passat dijous 26 de novembre, Raval Rebel, comunitat veïnal pel dret a l’habitatge, va ocupar el Centre LGTBI de Barcelona. L’acció s’ha realitzat dins el marc de la protesta contra el desnonament de la Juanita, una noia marroquí i trans, i en Didou, parella d’ella.

La Juanita compta amb la condició de refugiada a causa de la seva identitat de gènere i orientació sexual. Malgrat trobar-se en una situació d’extrema vulnerabilitat, denúncia no només no haver entrat a la taula d’emergència, sinó no haver rebut cap justificació quan el segon llançament del desnonament és el pròxim 3 de desembre.

Raval Rebel recrimina que “dues persones fora de la norma segueixen sense constituir-se com un nucli familiar” i recorda l’extrema vulnerabilitat del col·lectiu trans, amb una esperança de vida inferior a la mitjana i més d’un 85% a l’atur.

Després de 3 hores d’ocupació, les activistes han aconseguit una reunió amb la Regidoria de Feminisme de l’Ajuntament, qui s’ha compromès a trobar una alternativa per a la Juanita abans del dijous vinent.

Pol Guixeras
Equip d'Orgull Ràdio