Connect with us

Hola, què estàs buscant?

Portada

TVE reivindica els drets LGBT+ amb un mes de programació temàtica

Comparteix

RTVE ha modificat la graella de La 2 durant el mes de l’Orgull. TVE reivindicarà els drets LGBT i reflectirà la lluita històrica de la comunitat.

Comparteix
08/06/2020 - Aleix Jaime

RTVE ha modificat la graella de continguts del canal La 2, per emetre programació especialitzada i de temàtica LGBT+. Es tracta d’una iniciativa per reivindicar els drets de la comunitat, així com per reflectir la seva lluita històrica.

Tot i que s’han realitzat peticions per realitzar la manifestació LGBT d’enguany en vehicles i tot i que la pròrroga d’estat d’alarma finalitza el 21 de juny, tot apunta que la “nova normalitat” no permetrà realitzar la reivindicació de l’Orgull amb normalitat. De fet, la majoria de les Pride de l’estat espanyol ja s’han ajornat o anul·lat i les organitzacions no han notificat cap canvi respecte a aquestes decisions. Tot i això, la televisió pública espanyola (TVE), ha decidit reivindicar els drets de la comunitat a través d’una programació de temàtica LGBT+ durant tot el mes de l’Orgull.

El canvi en la programació es realitzarà al canal La 2, a partir del dissabte 6 juny. D’aquesta manera, dedicaran espai a continguts cinematogràfics de temàtica LGBT amb l’objectiu de reflectir “la situació, la lluita, els problemes i les inquietuds” de la comunitat. Ho duran a terme a partir dels programes ‘El Cine de La 2’, ‘História de nuestro cine’, ‘Versión Española’ i ‘Días de Cine Clásico’.

Una programació LGBT+

‘El Cine de la 2’, emetrà els dissabtes fins al 4 de juliol. Els títols que oferirà són ‘Hearstone. Corazones de piedra’, ‘Freehald, un amor incondicional’, ‘Jake’ i ‘Tom de Finlandia’. El torn de ‘História de nuestro cine’ arribarà el dia 26, amb l’emissió de ‘Jaque a la dama’ i ‘A mi madre le gustan las mujeres’. El 28 de juny el programa ‘Versión Española’ emetrà, amb presentació i col·loqui, ‘Carmen y Lola’. Finalment, el dimarts 30 de juny es presentarà ‘Víctor o Victoria’ a ‘Días de Cine Clásico’.

Orgull 2019 a RTVE

No es tracta de la primera vegada que TVE reivindica els drets del col·lectiu LGBT. De fet, l’any passat, La 2 va emetre durant el mes de l’orgull ‘Nosotrxs Somos’, una sèrie documental sobre la lluita de la comunitat a Espanya. La producció, que és de la plataforma de RTVE Playz, va estar present cada dilluns del mes a través dels seus capítols (cada un d’ells titulat amb un color de la bandera LGBT).

 'Carmen y Lola', en la vuelta de Versión Española

Et pot interessar:

Portada

Xarxa28J2020 ha convocat pel dia 27 de juny la manifestació històrica de l'Orgull amb el nom "Tenim història, tenim futur" .

Noticies

El col·lectiu LGBT de Barcelona podrà gaudir del Pride BCN un any més. Tot i això, a causa de la pandèmia global per la...

Destacat

La setmana LGTBI de Valls s'ha vist obligada a cancel·lar algunes activitats. Hem entrevistat Jordi Robert l'organitzador de l'esdeveniment. Título del sitio Título Categoría...

Audios

ComparteixRafa Rubio: “Estem molt contents amb el resultat” Al programa matinal de ‘Quin Orgull!’ d’Orgull Ràdio, la nova ràdio LGTBI de Barcelona entrevista a...