Connect with us

Hola, què estàs buscant?

Noticies

El Parlament demana al Govern fer efectives les sancions per LGTBIfòbia

Comparteix

El Parlament ha aprovat aquest mateix matí de divendres una proposta de resolució que insta el Govern a aprovar el reglament del règim sancionador establert a la llei 11/2014 contra l’homofòbia.

Aquesta resolució ha estat presentada per la CUP i ha rebut els vots a favor de JxCAT, Cs, PSC, Comuns i CUP, l’abstenció d’ERC (que han dit que s’havien equivocat en la votació i que volien votar a favor) i el vot en contra del PPC.

En la resolució aprovada, també s’insta el Govern a implementar polítiques efectives per a la prevenció, detecció i intervenció conra la LGTBifòbia, tenint en compte l’atenció a les persones afectades per una situació discriminatòria. També es demanen polítiques fonamentades en l’educació en la diversitat afectiva, sexual i de gènere per a les persones que exerceixen aquesta discriminació.

Un tercer punt de la resolució aposta per crear l’Òrgan coordinador de les polítiques LGTBI i un quart insta a implementar polítiques en les diferents etapes educatives que incloguin l’educació afectivosexual i de gènere de forma transversal als currículums i acompanyar-les d’un pressupost que permeti desenvolupar-les. Per últim, insta l’executiu a estudiar la possibilitat d’establir una assignatura específica al currículum de primària i secundària sobre aquesta qüestió.

Reaccions a xarxes

El president de l’Observatori Contra l’Homofobia, Eugeni Rodríguez, ha qualificat el fet “d’històric” ja que ha recordat que porten sis anys esperant i “lluitant moltíssim” des que es va aprovar la llei el 2014. Rodríguez ha alertat ERC i JxCAT que vigilaran “que no sigui un brindis al sol” i que es faci efectiva la voluntat de la cambra.

.

  • Foto Clara Soler
  • Text: Redaccio/ACN

Et pot interessar:

Audios

ComparteixCom cada setmana la Mar Jiménez ens ha portat el millor salseo de les cares més conegudes del moment a ‘Quin Orgull’ amb l’Oriol...

Audios

ComparteixMaría Eugenia Ludueña i Ana Fornaro formen part de l’Agència Presentes, un mitjà de comunicació argentí que explica i pública sobre el col·lectiu LGTBI a Amèrica Latina. Elles coneixen...

Audios

ComparteixDes de petits hem crescut amb els dibuixos Disney i em sigut fans dels herois com l’Aladdin, la Sirenita o el Simba i grans...

Audios

Quin Orgull!, de dilluns a divendres, de 10.30 a 12h.