Connect with us

Hola, què estàs buscant?

Orgull

L’OCH recorda en l’inici de curs, la importància d’acabar amb el bullying

Comparteix

La campanya STOP #BullyingLGTB ofereix diversos recursos per combatre l’LGTB-fòbia destinats a famílies i a membres de la comunitat educativa.

Coincidint amb l’inici del nou curs l’Observatori contra l’homofòbia (OCH) llença la campanya “STOP #BullyingLGTB” sota el lema “Aturem l’assetjament” destinada a famílies, infants i joves i als membres de la comunitat educativa. L’objectiu és doble: visibilitzar la problemàtica de l’assetjament escolar, present a aules de Catalunya, i fer-ne pedagogia i donar eines per combatre-la.

L’OCH recorda que l’assetjament escolar és un problema greu, però que en el cas de les persones LGTBI es tracta d’una violència generalment invisibilitzada. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, assenyala que “patim una violència estructural. L’administració té l’obligació d’explicar com joves en edat d’escolarització obligatòria acaben insultant i agredint a l’altre per ser Trans, gras, gai o portar ulleres” (…) “L’assetjament escolar no és considerat com un problema escolar a tractar per tota la comunitat educativa, sinó més aviat es tendeix a individualitzar els casos”.

La majoria d’alumnes, segons l’Observatori, ha presenciat comportaments LGTB-fòbics a classe, principalment en forma d’insults, improperis, rumors i burles en relació amb l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. 

Sovint el “bullying” desemboca en fracàs escolar i altres conductes lesives vers l’estudiant. Rodríguez destaca que “la importància de visibilitzar aquestes situacions és fonamental perquè és més difícil intervenir contra les injustícies que no es veuen. El silenci es converteix en el primer còmplice de la discriminació”.

L’Observatori encoratja a totes i tots els professionals del món educatiu a treballar des de l’educació inclusiva i la diversitat en un curs que es preveu complex per la crisi de la Covid-19.

Bullying: qué es, síntomas y consejos

Et pot interessar:

Audios

ComparteixEls dimecres es parla de llibres a ‘Quin Orgull!’ amb la Diana Muñoz!. En aquest cas l’espai ha parlat d’una nova versió del clàssic...

Audios

Secció de 'Quin Orgull' amb Simón Perera!

Audios

ComparteixEls famosos fan autèntiques excentricitats (tot i que a l’Oriol li costi dir la paraula). Cada dimecres la Mar Jiménez a ‘Quin Orgull!’ explica...

Audios

ComparteixEl passat diumenge es van celebrar els Premis Emmy i ahir la Gala Catalunya Aixeca el Taló per donar el tret de sortida a...