Connect with us

Hola, què estàs buscant?

Destacat

Jorge Domingo de Xcèntric: “El cine experimental es el lugar perfecto para expresar cine LGTBI”

Comparteix

‘Quin Orgull!’ promou la cultura audiovisual, per això hem entrevistat a Jorge Domingo, que parla del descobriment d’una etiqueta de cine LGTBI.

Comparteix
25/02/2020

A ‘Quin Orgull!‘ ens agrada promoure, entre altres coses, la cultura audiovisual. Per això, Oriol Serra ha entrevistat a Jorge Domingo, responsable de l’arxiu Xcèntric del CCCB, que parla del descobriment d’una nova etiqueta de cinema LGTBI.

“Nos faltaba organizar las películas entorno a lo LGTBIQ+, dentro de la indústria estaban muy escondidas” comenta l’expert.

L’arxiu Xcèntric és un recorregut per la història del cinema experimental a través del qual descobrir les principals fites, els corrents més influents i alguns dels artífexs més radicalment lliures d’aquest cinema antindustrial, imperfecte, imaginatiu, sensorial i lúdic.

Les pel·lícules que conformen l’Arxiu Xcèntric són en la seva majoria curtmetratges d’artistes que han trobat al cinema el seu mitjà d’expressió. Algunes d’aquestes, han estat projectades al programa del CCCB; unes altres són simplement afins a aquest. Cada títol es presenta amb una sinopsi i biografia del seu autor i a vegades s’acompanya d’una breu declaració del mateix artista a manera de presentació.

Alguns dels autors representats són Peggy Ahwesh, Martin Arnold, Stan Brakhage, Abigail Child, Stephen Dwoskin, Harun Farocki, entre altres.

Resultat d'imatges per a "xcentric"

Et pot interessar:

Audios

Secció de 'Quin Orgull' amb Simón Perera!

Audios

Comparteix A ‘Quin Orgull’ ens interessa l’opinió i el punt de vista de la gent gran del col·lectiu LGTBI. Per aquest motiu cada dilluns...

Audios

ComparteixPablo Ortiz és el president de l’Associació Catalana d’Asexuals i ha estat avui a ‘Quin Orgull!’ amb l’Oriol Serra per explicar quines són les...

Noticies

ComparteixEl dilluns 14 de setembre arrenca la nova temporada d’Orgull Ràdio amb moltes novetats encara a desvetllar. Aquest inici de temporada es caracteritzarà per...