Hongria impedeix a les persones trans registrar oficialment el seu canvi de sexe

Comparteix
19/05/2020 - Redacció / Agència 

El Parlament hongarès ha aprovat avui dimarts una llei que impedeix modificar el sexe amb el qual els ciutadans apareixen identificats en els documents oficials, bloquejant així el reconeixement legal del canvi de sexe, en una mesura que afecta unes 30.000 persones trans al país.

El canvi legal, impulsat pel Govern ultranacionalista hongarès, ha estat aprovat gràcies a la majoria absoluta de què disposa el Fidesz, el partit del primer ministre Viktor Orbán, amic de Santiago Abascal.

La llei determina que en els documents oficials ha de registrar-se el sexe biològic, determinat pels cromosomes, i que aquesta dada no pot ser modificat mai.Organitzacions europees de defensa dels drets de les persones de la comunitat LGBTI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals), com ILGA-Europe i Transgender Europe havien demanat que es retirés la proposta en entendre que augmentarà la “discriminació i violència” que sofreixen les persones transsexuals.

També havien protestat la comissaria de Drets Humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatovic; l’Alt Comissionat de Drets Humans de l’ONU, i diverses ONG i partits de l’oposició hongaresos. Les crítiques se centren en el fet que la nova legislació dificultarà la vida de molta gent, que hauran d’explicar les contradiccions entre els seus documents i la seva identitat o que, per exemple, seran hospitalitzades en ales que no corresponen amb la seva identitat sexual.

El Govern de Orbán afirma que, pesi al canvi legal, les persones trans podran viure la seva vida i expressar la seva identitat tal com ho han fet fins ara.La Societat Háttér, de defensa dels drets LGBTI, ha denunciat que es tracta d’una llei inconstitucional i que demanarà al president que no signi la llei i la recorri davant el Tribunal Constitucional.

Asseguren també que contradiu la normativa internacional en drets humans. Amnistia Internacional ha qualificat la reforma d'”escandalosa” i ha denunciat que “empeny a Hongria de tornada a l’Edat mitjana”.

467 views
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail