Connect with us

Hola, què estàs buscant?

Noticies

Halle Berry demana disculpes i rebutja un paper trans

Comparteix

L’actriu Halle Berry ha rebutjat un paper trans després de rebre múltiples crítiques. A través de les xarxes ha demanat disculpes a la comunitat trans.

Comparteix

L’actriu Halle Berry ha rebutjat un paper trans després de rebre múltiples crítiques. A través de les xarxes socials ha demanat disculpes al col·lectiu trans.

No és la primera vegada que un actor o una actriu cisgènere accepta interpretar un personatge trans. Tampoc n’és la primera que les xarxes s’encenen a causa d’això. Scarlett Johansson, Paco Leon o Belén Cuesta són exemples d’artistes que han estat criticats per acceptar papers que pertanyen a actors i actrius trans. La protagonista d’aquesta ocasió ha estat l’actriu estatunidenca Halle Berry, qui en un directe d’Instagram explicava que s’estava plantejant interpretar un personatge trans.

Les xarxes no van tardar a fer ressò de l’anunci de Berry i en publicar posts per fer-li entendre a l’artista l’error que estava cometent. A banda d’això, també se la va criticar per les paraules que va utilitzar a l’hora de referir-se al personatge que anava a interpretar. “És una dona que es transforma en home” o “vull entendre per què ella es va convertir en home” són algunes de les frases que va pronunciar l’actriu en el directe. Berry estava tractant a un home trans com a dona. Fins i tot va arribar a dir que es tractava d’una “història femenina”. Unes paraules totalment transfòbiques que demostren el poc coneixement de l’artista pel que fa a la realitat de les persones trans i que, evidentment, van ser molt criticades.

“Com a dona cisgènere no puc considerar un paper trans” – Halle Berry

L’intèrpret de ‘Catwoman’ o ‘X-Men’, en veure la reacció dels seus seguidors, s’ha disculpat de forma pública a través de les seves xarxes socials. A més, ha acceptat que el paper d’aquest personatge pertany a un actor trans. “Com a dona cisgènere, ara entenc que no hauria de considerar aquest paper”, explica. “La comunitat trans hauria de tenir l’oportunitat d’explicar les seves històries”, continua Berry. En el mateix comunicat ha afirmat que seguiria escoltant i formant-se al respecte, alhora que es comprometia a “ser una aliada” de la lluita trans. “Utilitzaré la meva veu per promoure una millor representació en pantalla, davant i darrere de les càmeres”, acaba.

Unes paraules que demostren que Halle Berry ha escoltat a les persones trans i ha entès el gran problema que suposa l’acceptació de papers trans per part d’artistes cisgènere. Les xarxes han agraït les seves paraules.

Et pot interessar:

Noticies

ComparteixAl passat dijous 26 de novembre, Raval Rebel, comunitat veïnal pel dret a l’habitatge, va ocupar el Centre LGTBI de Barcelona. L’acció s’ha realitzat...

Noticies

ComparteixAmb la companyia de dues imatges, Eva Viladosola ha relatat com avui ha estat agredida a Barcelona just quan sortia del seu habitatge amb...

Audios

ComparteixUna setmana més la Mar Cambrollé ha donat el seu punt de vista i opinió a ‘Quin Orgull!’. Una vegada més la presidenta de...

Audios

Comparteix Cada dimecres la Mar Cambrollé, presidenta de la Plataforma Trans , opina a ‘Quin Orgull!’ sobre temes que afecten el col·lectiu. En aquesta...