Article

Els Països Baixos eliminen el gènere dels documents d’identitat

Comparteix

La mesura no s’aplicarà fins a l’any 2024 i només servirà per a documents nacionals

Els Països Baixos deixaran d’assenyalar el gènere dels seus ciutadans en els documents d’identitat. Aquesta mesura serà possible a través de la presentació d’un nou model de carnet d’identitat en l’àmbit neerlandès.

Identificar-se com a “home”, “dona” o “X”, com fins al moment, ja no serà imprescindible als Països Baixos a partir del 2024. Assenyalar el gènere és una qüestió “innecessària” i que impedeix als ciutadans autoidentificar-se “amb llibertat”, segons la ministra d’Educació i Cultura Ingrid van Engelshoven. A més, afirma que l’eliminació del gènere en els documents permetrà “assolir objectius relacionats amb la igualtat i el respecte a la llibertat”.

Tot i això, es tracta d’una mesura que només serà útil en els documents d’identitat neerlandesos. D’aquesta manera, els ciutadans dels Països Baixos sí que s’hauran d’identificar com a “home” o “dona” en el passaport, ja que així ho exigeix la normativa de la Unió Europea.

Aquesta mesura vindrà acompanyada d’una guia elaborada a partir d’empreses, autoritats i grups d’interès. Aquesta explicarà quan el registre del “gènere i sexe és necessari o innecessari, i quan és possible la seva omissió”. Alhora, també adjuntarà unes “eines” sobre com avaluar la necessitat de conèixer el gènere dels ciutadans.

630 views
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail